Amenajarea casei

# vopsea alba # design casa #amenajare casa #alb #casa alba

3 efecte surprinzatoare pe care vopseaua alba le are asupra casei tale

Vopseaua alba este o buna alegere pentru amenajarea casei, pentru ca are efecte pozitive asupra aspectului incaperilor, dar si asupra starii de bine a celor care locuiesc acolo. Iata trei efecte surprinzatoare pe care vopseaua alba le are asupra casei tale:

Da senzatia de ordine si curatenie

Albul ne ajuta sa ne limpezim mintea si gandurile, ajuta la relaxare si ne ajuta chiar sa luam decizii mai bune, sustin specialistii. In absenta culorii, albul este acea baza curata de la care poti pleca si pe care o poti personaliza asa cum iti place. Cand totul in jur este vopsit in alb, va fi mult mai usor sa alegi obiectele de decor si mobilierul. Mai mult, intr-o camera cu pereti albi, sa alegi culori complementare pentru alte obiecte din incapere este mult mai usor, decat intr-o camera in care peretii sunt vopsiti intr-o culoare anume. Cand vrei sa decorezi o camera de la zero, incepe prin a vopsi peretii in alb pentru ca in acest fel va fi mai usor sa obtii rezultatul dorit.

Mareste chiar si cele mai mici spatii

Multa lume foloseste vopseaua alba pentru a crea impresia de spatiu mai mare. Albul face ca incaperile sa para mai mari. Atunci cand intr-un spatiu mic, vopsesti peretii in alb, acesta va parea mai mare, iar un spatiu mai mare in care peretii sunt albi va parea si mai mare.

Ajuta la o stare de bine

Poate una dintre cele mai importante calitati pe care o are vopseaua alba este aceea ca ajuta la o stare interioara de bine. Si cine nu isi doreste sa se simta bine, pana la urma? In psihologie, culoarea alba simbolizeaza pacea si puritatea, doua lucruri pe care ni le dorim cu totii. Multi oameni nu realizeaza insa la nivel cognitiv, ca albul este de fapt prezenta luminii in viata lor. Albul face orice incapere mai luminoasa si ne face sa ne simtim mai bine, mai calmi si mai fericiti.

Asadar, vopseaua alba nu face doar ca peretii sa arate mai bine si mai curati. Foloseste vopseaua alba si in casa ta si profita de toate calitatile surprinzatoare pe care aceasta culoare le are.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea