Amenajarea casei

#ulei de masline #votca #ciorapi

3 alimente si obiecte comune de acasa cu utilizari ciudate

Creativitatea oamenilor in a gasi utilizari diverse si neasteptate pentru obiecte si alimente comune din acasa nu cunoaste frontiere. Votca nu ajunge intotdeauna sa fie bauta la mese de sarbatoare, uleiul de masline cunoaste si alte destinatii decat salata de vara, iar ciorapii de dama au calitati care se pot specula din plin si in alte scopuri decat cele conventionale.

Unele dintre ele iti pot fi cunoscute, altele te vor surprinde cu siguranta. Iata ce utilizari ciudate pot avea obiecte si alimente obisnuite de acasa!

1. Votca

Bauta cu placere de iubitorii senzatiilor tari inca din Evul Mediu, votca mai este folosita si in medicina naturista sau in scopuri domestice diverse. De pilda, daca ai facut "cunostinta" prin contact direct cu iedera otravitoare, poti opri simptomele neplacute pe care le provoaca (mancarimi, usturime etc), aplicand votca pe zona afectata.

Tot cu aceasta bautura tare poti sa iti reimprospatezi hainele, pulverizand cativa stropi pe materialul textil si lasandu-l cateva ore la aerisit. Votca omoara bacteriile care produc mirosuri neplacute, fara sa isi imprime aroma.

Tot cu votca poti lustrui obiecte din crom, sticla sau portelan, poti ajuta florile naturale sa reziste mai mult timp, poti alunga insectele din preajma ta, iti poti face parul sa straluceasca exact ca in reclame sau poti curata mucegaiul din casa.

2. Uleiul de masline

Uleiul de masline este un aliment versatil, care nu face minuni doar pentru sanatatea si frumusetea ta. El poate fi folosit pentru ingrijirea blanitei pisicii tale, pentru prevenirea sforaitului (lubrifiaza tesutul muscular al gatului), pentru lustruirea mobilei si a metalului, deblocarea fermoarelor sau atenuarea durerilor de urechi.

3. Ciorapii de dama

Ciorapii de dama din nailon, licra sau chiar matase pot avea extrem de multe utilizari diferite acasa, asa ca nu te grabi sa ii arunci cand nu vrei sa ii mai porti:

  • poti sa previi mucegaiul prin umplerea ciorapilor cu nisip pentru pisici si amplasarea lor in pantofi, geamantane, dulapuri si colturi neaerisite ale casei.
  • poti sa parfumezi dressingul cu ciorapi in care introduci plante uscate aromatice (lavanda este cel mai bun exemplu).
  • poti sa protejezi culturile din gradina de daunatori (dovleceii si pepenii in special), acoperindu-i cu ciorapi uzati.
  • poti sa iti lustruiesti pantofii cu ciorapi de dama, ofera o stralucire aparte pielii naturale.
  • poti sa realizezi fotografii cu efecte speciale, asezand un ciorap pe lentila aparatului foto.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea