Amenajarea casei

#prosperitate #craciun #decoratiuni craciun

20 de modalitati simple prin care sa inviti prosperitatea la tine in casa

Pentru a simti bucuria Craciunului in primul rând trebuie sa te ocupi de curatenia casei. Oamenii exagereaza atunci când spun ca este greu sa faci curatenia de Craciun. Daca si tu crezi asta, te inseli cu siguranta.

1.Daca esti harnic aceasta treaba nu va fi nicidecum o problema dificila pentru tine. Cu produsele de curatat potrivite poti face casa sa straluceasca si aici ne referim la tot ce trebuie: la usi, parchet, ferestre, aragaz, gresie, faianta, vas de toaleta, chiuveta, vase, rufe, etc. Toate acestea pot fi curate daca sunt spalate cu produse adecvate, de calitate.

2. In perioada Craciunului atmosfera in casa trebuie sa fie de Sarbatoare si pentru aceasta nu este bine sa lipseasca bradul de Craciun si cadourile care se pun sub acesta in Ajun. Alege bradul de Craciun direct online in orice luna din an, deoarece brazii artificiali se comercializeaza la pret avantajos tot anul si nu doar in perioada de Craciun.

Potrivit specialistilor in Feng Shui plasarea unui pom de Craciun in casa nu se face oricum, se tine cont de cele cinci elemente – apa, metal, pamânt, lemn si foc – si de echilibrul benefic si armonia dintre ele. Bradul este un element de lemn si este bine sa fie pus la est, la sud sau la sud-est. Zona de Feng Shui pentru sanatate si familie este la est, zona pentru faima si reputatie buna este la sud, iar zona pentru bani si abundenta este la sud-est.

3. De Craciun se sta la gura sobei sau se decoreaza semineul cu obiecte specifice acestei Sarbatori si anume cu: ciorapi pentru cadouri cu motive norvegiene, in dungi sau in carouri, ghirlande cu stelute aurii si inimioare rosii sau in combinatii de alb si rosu, caciuli de Mos Craciun, jucarii in forma de reni din materiale textile, etc.

4. Lumanarile ajuta la purificarea centrelor energetice ale persoanelor din casa de aceea ele nu trebuie sa lipseasca, se aprind si se pun pe masa intr-un sfesnic argintiu. Un efect asemanator poti avea daca stai la gura sobei sau in fata unui semineu. Lumanarile de Craciun au un farmec aparte, sunt un simbol al aparitiei stelei ce a vestit nasterea lui Isus. Poti alege lumânari galbene, rosii, roz sau albe, care sa se potriveasca cu elementele de decor.

5. Florile festive pot fi si ele in incapere si mai ales florile naturale albe si rosii, cum este de exemplu Craciunita, pe care oamenii o cumpara frecvent in perioada Sarbatorilor de iarna.

6. Alege culori deschise, pale pentru decoratiuni deoarece acestea vor reflecta lumina in asa fel incât sa nu deranjeze si in plus vor crea iluzia unui spatiu relaxant si mai mare.

7. Pentru un plus de confort la picioare este bine ca sa calci pe jos pe un covor sau pe o mocheta moale.

8. Bradul verde de Craciun este alegerea perfecta deoarece aceasta culoare a sa are un efect benefic asupra ta, iti va aduce echilibru si o stare de bine. Cumpara un brad artificial verde deoarece acest lucru cu siguranta este mai sanatos pentru mediu, nu este bine sa incurajezi taierea brazilor naturali.

9. Nu uita sa tii sampania la rece, aceasta bautura se serveste când este Sarbatoare si se bea cu fast, iar de Craciun poate fi tinuta intr-o frapiera cu gheata.

10. Pentru a spori energia pozitiva in casa poti folosi diferite arome recomandate in Feng Shui dintre care amintim pe cele din flori de portocal amar, de pin, eucalipt, mar si ylang-ylang.

11. Decorarea bradului este un moment placut pentru toti ai casei, poti folosi tot felul de decoratiuni de Craciun: globuri, fundite, etc. Nu uita insa sa adaugi si câtiva banuti de ciocolata deoarece se spune in traditia chineza ca acestia aduc bunastare, noroc si prosperitate in casa.

12. in vârful bradului de Craciun se pune steaua stralucitoare, sau se poate folosi un inger auriu care este aducator de liniste si pace.

13. Pentru a simti mirosul Craciunului poti pune mere si cozonac pe masa. Aromele de mar, de nuci si scortisoara sunt minunate si perfecte pentru rasfatul simturilor tale. De asemenea prajiturile de Craciun nu trebuie sa lipseasca, ele sunt atât de delicioase incât iti lasa gura apa.

14. Decoratiunile de Craciun in forma de braduti, reni din ceramica sau din alte materiale sunt potrivite pentru a fi asezate pe mobila sau pe polita semineului din casa.

15. Pe masa se aseaza o fata de masa rosie brodata cu fir auriu care sa fie in stilul acestei Sarbatori. Rosul este o culoare perfecta pentru Craciun, dar si argintiul, albul si auriul sunt recomandate. Daca vrei sa fii mai indrazneata poti renunta la clasicul model de fata de masa si sa optezi pe un model de servet elegant arabesc, din organiza, in culori inchise de violet, auriu si mov.

16. Aranjamentele de Craciun sunt minunate, pot fi realizate din globulete din sticla transparenta, sau din globuri colorate rosii, cu flori parfumate, conuri de brad si crengute naturale de brad verde, asezate pe farfurii decorative aurii sau argintii.

17. Tortul de Craciun poate fi decorat cu multa frisca si asezat pe un platou elegant, pentru a-l asorta cu zapada si cu atmosfera de Craciun. Pe masa poti pune si flori albe alaturi de tort, dar sa fie flori naturale tinute in apa intr-o vaza mare din sticla sau cristal.

18. Indiferent de ocazie, o cutie cu bomboane de ciocolata nu trebuie sa lipseasca din casa. Dulciurile de acest fel din ciocolata sau renumitele praline sunt preferate de oricine, iti vine pur si simplu sa le manânci pe toate, iar daca sunt si intr-o cutie eleganta, aurie sau rosie, pot deveni cadoul perfect oferit de Craciun pentru oricine.

19. De Craciun daca ai oaspeti la masa trebuie sa-i servesti cu preparate culinare traditionale delicioase. in ceea ce priveste aranjarea mesei de Craciun trebuie sa stii ca simplitatea este mereu apreciata.

20. Intotdeauna dupa ce ai servit o masa copioasa cu preparate culinare delicioase, poti savura un ceai din plante aromate care sa te faca sa te simti minunat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare