Amenajarea casei

#uscator de par #caldura #pata #apa

15 modalitati inventive de a folosi un uscator de par

Te-ai gandit sa usuci solnita cu un uscator de par? Sarea nu se va mai lipi de peretii ingusti daca vei scapa de toti stropii de apa. Pe langa uscarea si coafarea parului, un foen este un instrument util in casa pentru dezlipire, curatare, uscare, incalzire si chiar decorare. Afla in continuare modalitati creative de a folosi un uscator de par.

1 Curata oglinda din baie
 

Oglinda de baie se murdareste adesea din cauza aburului si apei. Picaturile si petele intarite de pe suprafata acesteia sunt uneori mai greu de scos, chiar si cu solutii de curatat. Foloseste un uscator de par pentru a incalzi suprafata usor. Poti apoi sa stergi si sa lustruiesti cu ajutorul unei carpe curate.
 

2 Curata paharele cu un uscator de par
 

Paharele care nu au fost sterse bine dupa spalare raman uneori cu pete de la apa, greu de inlaturat cu o simpla carpa. Sterge-le bine cu un prosop de bucatarie, apoi incalzeste-le cu foenul pentru a inlatura petele mai usor.
 

3 Usuca mai repede oja de pe unghii
 

O oja de calitate are proprietatea de a se usca destul de repede pe unghie. Ce te faci insa daca folosesti o oja care si dupa 5 minute este inca moale? Poti grabi procesul apeland la aerul cald al unui foen. Este recomandat sa folosesti treapta cea mai joasa, astfel incat sa eviti caldura intensa.
 

4 Dezlipeste cu aer cald
 

Un bandaj de pe corp sau o eticheta de pe un produs pot fi inlaturate mai usor cu ajutorul unui uscator de par. Aerul cald dezlipeste bandajul sau eticheta de hartie fara efort si fara durere.
 

5 Scoate prajitura prinsa de tava
 

Daca ai uitat sa scoti prajitura din cratita sau tava in care a fost facuta si aceasta s-a lipit de fund, trebuie doar sa incalzesti foarte usor fundul vasului, dupa care sa rastorni recipientul cu grija. Prajitura se va dezlipi si va iesi.
 

6 Usuca ciorapii
 

Ciorapii subtiri care tocmai au fost spalati pot fi uscati mai repede daca ii prinzi pe sarma si apoi treci peste ei cu jetul de aer cald de la uscatorul de par. Trebuie sa ai grija sa pastrezi o distanta corecta astfel incat sa nu ii arzi.
 

7 Usuca vopseaua de pe pereti
 

Atunci cand vopsesti un perete si ai nevoie sa vezi cat mai repede cum arata culoarea dupa ce s-a uscat vopseaua, in loc sa astepti ore in sir poti grabi procesul cu ajutorul unui foen. Foloseste o treapta joasa si tine uscatorul la o distanta sigura fata de perete, astfel incat caldura emanata sa usuce fara sa strice suprafata sau modelul.
 

8 Scoate vopseaua de pe pereti
 

Unele tipuri de vopsea precum cea de latex pot fi scoase mai usor de pe pereti folosind un uscator de par.
 

9 Decoreaza cu ciocolata
 

Pentru deserturile cu invelis de ciocolata poti folosi un uscator de par astfel incat sa le dai un aspect atractiv. Glazura de ciocolata sub influenta aerului cald se va topi, iar dupa racire va capata un aspect lucios, foarte atractiv.
 

10 Scoate petele de ceara
 

Petele de la ceara topita, din bucatarie sau alte locuri din casa, pot fi scoase in deplina siguranta cu ajutorul unui foen. Pune uscatorul in functiune si trece jetul de aer cald peste pata de ceara. Aceasta se va incalzi, topindu-se si putand fi inlaturata cu ajutorul unei carpe, fara sa zgarie suprafata.
 

11 Impinge praful din locurile greu accesibile
 

Unele locuri sau obiecte din casa sunt mai greu de curatat din cauza inaccesibilitatii lor. Piesele din lemn sculptat, colturile foarte inguste, elementii de calorifer sunt doar cateva exemple de locuri unde nu poti trece pur si simplu cu o carpa de praf. Foloseste uscatorul de par, pe aer rece sau mediu, pentru a obliga praful sa se ridice din unghiurile si zonele la care nu poti ajunge.
 

12 Usuca recipientele inguste
 

Solnita si alte recipiente de ceramica sau sticla care sunt foarte inguste nu pot fi sterse bine de apa dupa ce le speli. De exemplu, atunci cand cureti solnita, se poate sa nu reusesti sa stergi peretii interiori foarte bine, cu o carpa, din cauza spatiului foarte stramt. Foloseste foenul astfel incat aerul cald sa usuce sticla pe interior si sa poti pune inapoi sarea sau piperul fara ca acestea sa se lipeasca din cauza stropilor ramasi.
 

13 Incalzeste patul
 

In perioadele de trecere de la sezonul rece la cel calduros sunt zile in care in casa pare a fi mai frig decat afara. Seara cand mergi la culcare un pat rece este deosebit de neplacut. Incalzeste asternuturile cu jeturi de aer cald, folosind un uscator de par, doar cat sa obtii un plus de confort.
 

14 Niveleaza cutele materialelor din plastic
 

Perdeaua de dus, fetele de masa sau alte obiecte din plastic moale pot fi nivelate cu ajutorul jetului de aer cald, eliminand astfel cutele.
 

15 Usuca covorul
 

Dupa ce scoti o pata de pe covor este recomandat sa usuci cat mai repede zona in cauza. O metoda este sa folosesti un uscator de par, astfel incat sa elimini toata umezeala stransa in tesatura.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului