Amenajarea casei

#amenajarea dormitorului #dormitor

Amenajarea dormitorului. 14 lucruri care nu au ce cauta in camera in care dormim

Fiecare persoana petrece in medie o treime din viata in dormitor si de aceea acesta ar trebui decorat intr-un mod placut.

Cu totii am experimentat acel sentiment de incantare la intrarea intr-o camera de hotel amenajata frumos. Toti ne-am intrebat oare cum au reusit sa o faca asa. Nu putem sa recream acel ambient si acasa in propriul dormitor? Totul este posibil!

Greseli de evitat in amenajarea dormitorului

Cum sa iti amenajezi dormitorul astfel incat sa creezi acea atmosfera relaxanta si primitoare pe care o simti cand intri intr-o camera de hotel? Trebuie, in primul rand, sa eviti greselile care se fac de obicei in amenajarea dormitorului si sa le corectezi sau sa le previi.

1. Combinatii cu magenta, rosu si alb

Culorile influenteaza starea de spirit si atitudinea oamenilor. Culoarea potrivita te poate convinge chiar sa cumperi un obiect, te poate face sa te simti in siguranta sau nervos. Astfel, culorile din dormitor iti pot „spune” cum sa te simti. Culorile mate ne ajuta sa ne simtim relaxati. Daca avem de ales intre o culoare mata si una sclipitoare, cel mai bine este sa o alegem pe prima.

Albastrul mat, de exemplu, este considerat cea mai buna culoare pentru dormitor, acompaniat de verde, galben pai si argintiu.

Cea mai proasta alegere de culori pentru dormitor include magenta, rosu si alb.

2. O multitudine de perne si penute

Pernutele pe canapea sau pe pat dau un sentiment de confort, dar, in realitate, ne dau multe batai de cap. De fiecare data, cand vrei sa te bagi in pat, trebuie sa le aduni pe toate, sa le depozitezi undeva, iar dimineata trebuie sa le aranjezi la loc pe pat. Prea multa munca!

Pentru un somn bun, avem nevoie doar de o perna, asa ca scapati de restul. Daca simtiti nevoia de inca o perna inseamna ca cea pe care dormiti nu este potrivita pentru dumneavoastra si aveti nevoie de una mai inalta. Variante sunt disponibile acum pentru toate gusturile si satisfac multe pretentii, trebuie doar sa o gasiti pe cea potrivita pentru voi.

3. Cosul de rufe tinut in dormitor

In primul rand, atunci cand vezi o gramada de rufe murdare, creierul o percepe ca pe o sarcina de indeplinit cat mai curand posibil. Astfel, iti va fi mai greu sa te relaxezi.

In al doilea rand, rufele murdare miros urat, iar atmosfera din dormitor nu va fi cea mai placuta.

4. Salteaua prea veche

Majoritatea oamenilor nu stiu ca pana si saltelele au perioada lor de valabilitate, de obicei, intre opt si zece ani. Multi inca dorm pe saltele vechi de 30-40 de ani, fara sa se gandeasca sa o schimbe, de obicei din motive financiare.

Problema este ca o saltea veche va poate afecta foarte mult spatele. Va veti trezi obositi si cu dureri. Pe langa asta, salteaua, daca nu este curatata regulat, se umple de acarieni. Cu cat este mai veche salteaua, cu atat mai multe insecte traiesc in ea.

5. Veioze cu lumina puternica sau candelabre

Una dintre cele mai proaste idei de amenajare pentru dormitor este instalarea unui candelabru sau a unei lustre voluminoase deasupra patului. Lumina va intra direct in ochi si nu va veti putea relaxa sau dormi. De asemenea, nu ajuta nici cand vreti sa cititi in pat. Cea mai buna solutie de iluminare pentru dormitor este folosirea veiozelor, cate una pe fiecare parte a patului.

6. Televizorul in dormitor

Majoritatea avem televizoare in dormitor care ne permit sa urmarim filmele si serialele preferate inainte de a adormi. Dar televizorul ramas pornit are o influenta nefasta: ne impiedica sa avem un somn profund si odihnitor. Daca nu puteti muta televizorul intr-o alta camera, macar incercati sa nu il deschideti cand mergeti la culcare.

7. Perdele transparente

Cea mai buna optiune pentru dormitor o reprezinta draperiile opace care sa acopere complet ferestrele. Cele subtiri si transparente lasa lumina sa treaca, asa ca va fi mai greu sa adormiti, mai ales daca va place sa mai trageti cate un pui de somn dupa amiaza. De asemenea, trebuie sa pozitionam corect draperiile: cu cat mai sus, cu atat mai bine. Altfel, peretii pot sa para prea josi.

8. Covorul asezat gresit

Designerii au o regula: covoarele mari ar trebui asezate chiar sub pat. Ideea e ca atunci cand te trezesti si te dai jos din pat, sa pasesti pe covor si nu pe podeaua rece. Atingerea moale si delicata a covorului iti va da o senzatie placuta, ideala pentru a incepe ziua cu dreptul.

9. Asternuturi din materiale groase

O tesatura este cu atat mai groasa si densa, cu cat are un numar mai mare de fire. Un numar de 1.000 de fire este suficient pentru materialul lenjeriei de pat. Acest numar indica o tesatura de calitate, ce va va asigura o odihna placuta.

10. Fete de perna brodate

Broderiile sunt, desigur, frumoase si dau un aer de confort. Dar textura in relief poate deranja in timpul somnului. De asemenea, dimineata va veti trezi cu modelul imprimat pe fata.

11. Design prea uniform

Atunci cand toata mobila este cumparata din acelasi magazin, de la acelasi producator si are acelasi design, poate fi de prost gust.

12. Un pat foarte jos

Cu cat este mai inalt un pat, cu atat va veti simti mai in siguranta. De altfel, daca patul este prea jos, aveti mai putin spatiu de depozitare sub el.

13. Pat fara tablie

Designerii spun ca paturile fara tablie sunt asemenea ferestrelor fara rame. Dormitorul arata neterminat.

14. Paturi sau cuverturi pana la podea

O patura foarte mare nu face camera sa para picanta, dimpotriva, o face sa para dezordonata. In plus, nu este recomandat sa ne invelim cu o patura care a fost pe podea.

Daca doriti sa faceti dormitorul sa para mai interesant, va puteti juca combinand culori solide cu modele. Daca aveti peretii vopsiti in culori solide, puteti alege tesaturi cu imprimeuri pentru asternuturi si invers.

FOTO: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea