Amenajarea casei

#subsol #surse de iluminat #amenajare dormitor #amenajare subsol #spatiu de locuit

12 idei de a transforma un subsol intr-un spatiu de locuit

Transformarea subsolului intr-o camera de locuit trebuie sa se faca avand in vedere cateva masuri de siguranta. Ia in calcul ca este vorba de mici eforturi, iar rasplata finala este obtinerea unui nou spatiu de lucru, de socializare sau de depozitare, care iti poate usura viata.

1 Masoara spatiul existent, adica lungimea si latimea peretilor si fa un plan simplu despre cum ai dori sa imparti intreaga zona. Ai varianta de a lasa spatiu deschis sau de a compartimenta subsolul cu ajutorul unor pereti despartitori.
2 Daca intentionezi sa incluzi un dormitor in subsol , acesta trebuie sa aiba neaparat acces la geamuri, adica surse de lumina naturala si aerisire.
3 O zona dedicata privitului la televizor poate fi amenajata si intr-un spatiu intunecos, pentru a crea impresia de cinematograf.
4 Discuta cu un electrician si afla daca este nevoie sa monteze o noua instalatie electrica . Un spatiu nou de locuit implica existenta unor prize si sisteme de iluminat noi, deci supraincarcarea retelei electrice existente.
5 Izoleaza toate tevile inainte sa le acoperi. Exista un invelis special coceput, care se gaseste in comert si se aplica foarte usor, chiar si de catre neprofesionisti.
6 Trateaza peretii cu o solutie speciala impotriva mucegaiului, verifica toate sursele de apa si repara tevile care curg inainte sa incepi amenajarea propriu-zisa a subsolului.
7 Cea mai buna solutie pentru podea este linoleumul care imita parchetul, sub forma de placi de plastic. Va fi nevoie de o sapa autonivelanta, dupa care poti lipi placile de linoleum direct peste folia izolanta.
8 Instaleaza si un aparat de aer conditionat in subsol, chiar daca exista cateva ochiuri de fereastra.
9 Daca singura varianta de comunicare cu exteriorul este prin casa, incearca sa mai obtii o iesire direct catre exterior. Consulta-te cu un inginer, care sa-ti spuna daca va fi cumva afectata structura casei in eventualitatea in care construiesti o scara noua.
10 Monteaza suficiente surse de iluminat . Nimic nu este mai trist decat un subsol inecat in lumina obscura.
11 Vopseste peretii in culori deschise si limiteaza-te la cateva piese de mobilier.
12 Evita inghesuiala si depozitarea obiectelor pe care nu le mai folosesti de ani intregi. Ofera-le recicleaza-le sau arunca-le.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea