Amenajarea casei

#casa #sare #curatenia

10 utilizari neobisnuite pentru sarea de bucatarie

Stiai ca sarea gema sau Clorura de sodiu (NaCl) este una din cele mai raspandite substante din natura? Sarea poate fi folosita in diferite moduri in casa ca o alternativa prietenoasa cu mediul inconjurator la diverse substante chimice. De altfel, sarea este mult mai ieftina decat substantele de curatat obisnuite astfel ca poti chiar economisi bani folosind-o. Iata cateva utilizari pe care le poti da sarii de bucatarie:

1 In cazul in care ai scapat un ou pe un covor, pentru a evita sa-l patezi curatand oul este bine sa presori doua-trei linguri de sare. Aceasta va absorbi albusul si galbenusul in cateva minute.

Asadar, lasa sarea sa actioneze timp de 20 de minute dupa care foloseste un aspirator pentru a o curata.

2 Daca ai ars mancarea intr-o oala sau o tigaie, adauga sare. Aceasta va ajuta la indepartarea cu usurinta a urmelor lasate de arsura .

3 Daca vrei sa dai stralucire unei suprafete de cupru foloseste o pasta formata din sare, faina si otet în cantitati egale si aplic-o pe metal cu ajutorul unei carpe.

4 In cazul in care blatul mesei sau vesela ta este patata cu urme albe lasate de apa este indicat sa folosesti o solutie formata dintr-o lingura de sare fina si o lingurita de ulei vegetal pentru a le curata.

5 De asemenea, cu ajutorul unei lingurite de sare poti curata petele de cafea lasate pe cani.

Pentru a curata filtrul de cafea adaugă 2-3 linguri de sare intr-un litru de apa fierbinte si lasa-l la inmuiat timp de cateva minute.

6 O oala din fier care are urme de mancare arsa poate fi curatata usor cu o pasta formata din ulei vegetal caldut si sare.

Pentru a curata oalele si vasele din email foloseste o solutie din sare si otet in parti egale.

7 Pentru a scapa de petele de pe covor si inviora culorile foloseste o solutie din sare si otet. După ce pata a fost curatata aspira sarea ramasa pe covor.

8 De altfel, sarea poate fi folosita si pentru a inviora culorile canapelelor imbracate in materiale textile .

Inmoaie o carpa sau un burete in 0,5 l de apa calduta in care ai adaugat 2-3 linguri de sare si freaca bine canapeaua. Las-o sa se usuce bine inainte de a te aseza pe ea.

9 Indeparteaza petele de sange sau de transpiratie de pe materialele textile cu o colutie formata din apa fierbinte si sare.

Dupa scoaterea petelor, spala materialele in mod normal, cu detergenti obisnuiti.

10 Repara urmele lasate de cuiele din pereti folosind o pasta formata din 2 lingurite de sare, 2 lingurite de amidon alimentar si 5 lingurite de apa.

Foloseste pasta obtinuta pentru a umple golurile din perete si las-o sa se usuce bine timp de 2-3 ore.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea