Amenajarea casei

#ventilator baie #baie #baie curata #curatare baie

10 sfaturi pentru a mentine baia curata

Baia tinde sa devina una dintre incaperile cele mai problematice din punct de vedere al curateniei, ordinii si igienei, tocmai pentru ca este stramta si toata lumea o foloseste de mai multe ori pe zi. Iata cateva reguli care sa te ajute sa mentii baia curata.

1 Ia intotdeauna in considerare dimensiunea baii tale, indiferent ca e mica sau mare, si nu stoca acolo decat obiectele de care ai nevoie in fiecare zi.

2 Arunca toate sticlele, cutiile si recipientele goale de sampon, crema, pasta de dinti, fara sa-ti treaca prin minte ca le vei mai refolosi vreodata. Nu te atasa nici macar de sticlele de parfum mai deosebite, pentru ca nu-ti vor folosi la absolut nimic, ocupand degeaba loc in baie.

3 Fa-ti un obicei din a clati cada si chiuveta dupa fiecare folosire. Nu amana momentul pentru ca resturile sau impuritatile raman impregrante pe suprafata acestora si iti va fi mai greu sa le indepartezi mai tarziu.

4 Aseaza o sticluta cu pulverizator plina de dezinfectant , imediat sub chiuveta impreuna cu niste servetele sau un sul de hartie igienica . Daca esti o ecologista convinsa, poti folosi otet sau pur si simplu apa. Cu aceasta solutie, curata zilnic scaunul wc-ului, capacul si zona de sub capac.
Interiorul wc-ului poate fi curatat saptamanal folosind o solutie pentru ceramica, perie si manusi de plastic.

5 Pulverizeaza peste chiuveta si trece repede cu o carpa peste suprafata ei pentru a nu permite mizeriei sa se acumuleze.

6 Nu lasa urmele de sapun sa ramana peste toata zona chiuvetei sau cazii. Dupa fiecare baie, clateste cada si placile de faianta din vecinatatea ei cu apa din belsug. Ai putea folosi sapun lichid sau gel de dus care lasa urme mai putin vizibile.

7 Daca ai in baie baterii sau robineti care curg, tevi care picura sau nereguli la instalatia sanitara, nu mai amana problema si repara-le imediat.

8 Daca ai fereastra in baie, deschide-o in fiecare , pentru a lasa lumina soarelui si aerul sa circule in voie.

9 Nu uita sa plasezi un cos de gunoi in baie si sa arunci in el servetele folosite, demachiante, bucati de vata, etc. Nu lasa gunoiul sa dea pe afara si varsa-i continutul in fiecare zi pentru a evita acest lucru.

10 Monteaza un ventilator de baie, fixat in perete, si pune la vedere un .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cele 8 simboluri de bun augur. Tie care iti poarta noroc?

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare