Amenajarea casei

#dulap #organizare #depozitare

10 reguli de organizare si depozitare in dulapuri

Organizarea si depozitarea fiecarui obiect din casa este foarte importanta pentru aspectul intregii locuinte. Ca sa nu ai dulapuri pline ochi de haine care stau sa cada sau sa pierzi minute in sir cautand o anumita oala de bucatarie este bine sa urmezi cateva reguli simple legate de spatiile pentru depozitare:


1 Evalueaza capacitatea de stocare a dulapurilor si rafturilor din casa si suplimenteaza-le daca este nevoie.


2 Stabileste un loc special pentru fiecare categorie de obiecte – haine, lenjerii, accesorii, oale etc. Spre exemplu, nu depozita prosoapele de baie alaturi de pulovere sau oalele de bucatarie alaturi de pungi de faina. In schimb, aseaza toate decoratiunile pentru Craciun pe un singur raft sau echipamentele de sport intr-un colt al dulapului.


3 Reuneste-ti intreaga familie si faceti impreuna curatenie generala in dulapuri de circa 2 ori pe an pentru a reorganiza si a mai decongestiona spatiile. Cu siguranta veti gasi numeroase haine vechi sau pe care nu doriti sa le mai purtati.


4 Organizeaza-ti lucrurile de mici dimensiuni din dulapuri folosind cutii si suporturi speciale pentru sosete, cravate si esarfe, diverse accesorii sau ustensile etc.


5 Foloseste cutii din carton sau saci din plastic pentru a aseza hainele, lenjeriile de pat, incaltamintea si alte obiecte pentru extra-sezon si depoziteaza-le in locuri uscate, care sa nu fie la vedere.


6 Aseaza lucrurile pe care le folosesti regulat la vedere. Spre exemplu, lasa pe biroul de lucru doar monitorul de la computer, mouse-ul, documentele si ustensilele pe care le folosesti zilnic. Aseaza imprimanta intr-un raft inferior sau sub birou daca n-o folosesti in fiecare zi si opteaza pentru rafturi superioare unde sa-ti asezi cartile, CD-urile si alte acte de care ai nevoie mai rar.


7 Incearca sa anticipezi o viitoare achizitie de carti, haine voluminoase, fotografii si sa lasi din timp un anumit spatiu pentru ele.


8 Daca vrei sa-ti achizitionezi obiecte noi de mobilier opteaza pentru unele multifunctionale , ce ofera spatii pentru depozitare. Spre exemplu, iti poti achizitiona o masa de bucatarie sau pentru cafea cu diverse spatii pentru depozitarea ustensilelor, sticlelor, ziarelor etc.


9 Foloseste casete sau cutii frumos decorate pentru a depozita diverse lucruri, de la nasturi si bijuterii, la fotografii, facturi si alte documente. Vei “masca” aceste obiecte intr-un mod placut astfel ca nu vor mai fi imprastiate prin casa.


10 Foloseste borcane sau alte recipiente etichetate pentru depozitarea condimentelor, fructelor uscate, fainii si a altor alimente din dulapurile de bucatarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului