Amenajarea casei

# mobila second hand #mobila

10 motive pentru care sa alegi piesele de mobilier second-hand

Mobilierul reprezinta obiectele (cu un scop utilitar specific) folosite pentru a mobila o locuinta, o institutie. Este destinat multor activitati umane precum statul (scaunul sau canapeaua), mancatul (masa) ori dormitul (patul). Mobilierul este, de asemenea utilizat pentru a tine obiectele la o inaltime favorabila cu scopul de va oferi un mediu de lucru cat mai confortabil ( masa sau biroul) sau pentru a depozita lucruri ( dulapurile si rafturile).

Mobilierul poate reprezenta produsul de design si poate fi apreciat drept forma de arta decorativa. Pe langa rolul functional al mobilierului, acesta poate avea si un tel simbolic sau religios. Piesele de mobilier pot fi realizate dintr-o varietate de materiale (metal, plastic, lemn si cateodata fildes). Piesa de mobilier poate fi creata utilizand un amestec de compusi pentru a prelucra lemnul reflectand de cele mai multe ori cultura regionala. 

Mobilierele second-hand pot avea povestiri captivante, urme ale trecerii timpului si dovada ca au fost iubite de multa vreme.

Cum alegeti produsul perfect?

Unul dintre considerentele cheie atunci cand cumparati mobilier second-hand va fi ca acesta va avea intotdeauna imperfectiuni minore. Cu toate astea, exista imperfectiuni pe care recomandam sa le ignorati pentru a va putea bucura de piese unice in casa dumneavoastra. Zgarieturile minore, patina de la folosirea pe termen lung sau ciobirea partiala a vopselei originale sunt detalii care nu trebuie doar trecute cu vederea, ci si apreciate. 

Acestea reprezinta marturia trecerii testului timpului, par sa aiba o viata si sa creeze un sentiment de conexiune mai puternic decat obiectele noi, gata de utilizat. Zgarieturile au un trecut, dar au si un viitor, ceea ce este foarte satisfacator.

Mobilierul folosit nu este adesea la fel de ieftin precum articolele produse in serie dar este important sa parasesti astfel de magazine cu articole de o mai buna calitate ce prezinta un aspect unic. Achizitionarea unei piese deosebite si revizuirea acesteia de catre un profesionist merita in general.

Atunci cand achizitionati mese si scaune uzate, este, de asemenea, o idee buna sa verificati stabilitatea obiectelor. Apoi, asigurati-va ca picioarele sunt intacte si testati materialul la atingere.

Care sunt defectele ce nu trebuie ignorate?

Printre defectele ce nu trebuie ignorate se numara: mirosul mult prea tipator, mobilierul tapitat cu galme, pernele diforme, picioarele degradate.

Cauti mobila pentru casa ta insa nu vrei sa irosesti o suma considerabila de bani? Consultati gama uimitoare de produse atat noi cat si second-hand la cele mai bune preturi!

Care sunt cele 10 motive pentru care sa alegeti piesele de mobilier second-hand?

  1. Achizitionarea unui mobilier in stare buna.
  2. Puteti reduce impactul asupra mediului.
  3. Acestea sunt mai ieftine decat cele noi, in special daca le cumparati online. In momentul in care achizitionati ceva nou dumneavoastra platiti atat produsul cat si costurile de transport.
  4. Aceasta reprezinta optiunea cea mai accesibila tuturor.
  5. Contribuiti la crearea unui mediu ecologic, nu contribuiti la distugerea planetei.
  6. Ajutati o persoana care are nevoie de bani. Anumite afaceri sunt bazate pe magazinele second- hand.
  7. Achizitionarea de articole unice si de calitate, un articol folosit poate fi inca in stare buna.
  8. Reduceti poluarea si cantitatea de deseuri gratie unei cantitati reduse de ambalaje ajunse la groapa de gunoi. Atunci cand achizitionati articole de la mana a doua contribuiti la reducerea cantitatii de plastic, hartie si alte materiale.
  9. Ajutati la reducerea emisiilor de carbon.
  10. Contribuiti in mod pozitiv la mediul inconjurator fara un impact negativ asupra stilului dumneavoastra de viata. 

Indiferent daca doriti sa economisiti bani sau sa cumparati mobilierul perfect pentru casa dumneavoastra, second-hand-ul este cu siguranta o alegere buna.

FOTO: adobestock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea