Amenajarea casei

#pat #dormitor #mobila dormitor #pat matrimonial

10 motive pentru a alege un pat matrimonial

Un comod contribuie semnificativ la un somn odihnitor . Daca ai crezut pana acum ca marimea patului nu conteaza, afla 10 motive pentru a alege un .

Mai multe studii de specialitate din Marea Britanie au demonstrat ca un pat mai mare iti ofera o odihna mai buna, mai ales atunci cand il imparti cu partenerul.

Apartamentele de bloc nu permit intotdeauna instalarea unui pat care sa-ti ofere tot confortul necesar. Patul dublu, mai mic decat cel matrimonial , este alegerea celor mai multe cupluri.

Daca ai insa la dispozitie spatiul necesar pentru un pat mai mare, iata care sunt avantajele de care poti beneficia:

1 Un pat dublu standard are o latime de numai 135 cm. Daca dorm in el doua persoane, fiecare are doar 67,5 cm spatiu de miscare. Cand somnul este agitat, este aproape garantat ca-l vei deranja pe cel de langa tine.

2 Daca dormi aproape 8 ore pe zi, iti petreci o treime din viata in pat. Pana la varsta de 50 de ani, vei fi petrecut 16 ani dormind in pat. Din moment ce patul este locul in care petreci o parte atat de mare din viata in pat, de ce sa nu iti asiguri confortul maxim?

3 In timpul unei nopti obisnuite, cei mai multi oameni isi schimba pozitia de 60-70 de ori. Indiferent daca doar iti misti bratele sau schimbi partea pe care dormi, toate aceste miscari pot deranja partenerul. Lasa cat mai mult loc intre voi pentru un somn linistit.

4 Cand vine vorba de confortul in propriul camin, multi oameni cheltuiesc sume insemnate pe mobilierul din din bucatarie sau pe aparatele electrocasnice, in timp ce patul este adesea la sfarsitul listei de prioritati.

5 Mai multe studii practice au demonstrat ca somnul intr-un pat mai mare este mai odihnitor. Daca inainte de a dormi intr-un pat matrimonial doar 15% dintre cupluri au declarat ca ar cumpara unul, dupa o noapte in confortul unui pat mare procentul a crescut la 50%.

6 Ai mai mult spatiu pentru pernele mari! Cele mai multe paturi duble standard au o lungime de doar 190 cm, care lasa foarte putin loc pentru o perna mare persoanelor inalte. Un pat matrimonial are o lungime de 200 cm si astfel poti dormi cu capul la marginea unei perne mari si pufoase fara probleme.

7 Schimbarea patului cu unul mai mare nu costa atat de mult. Durata garantata de folosire a unui pat este de aproximativ 10 ani, dar vei putea dormi linistit in el si peste 20 de ani. Asta inseamna o cheltuiala de cativa bani pe noapte.

8 In tari ca Belgia, Islanda, Olanda, Finlanda si Elvetia, cei mai multi oameni dorm in paturi matrimoniale , cu o marime de 160x200 cm.

9 Odata cu inaintarea in varsta, ai parte si de o crestere in greutate, iar spatiul nu-ti prisoseste. Mai ales pentru cuplurile casatorite, un pat mai mare ofera o odihna mai buna fara tensiuni nocturne intre tine si partener.

10 Nu-i asa ca dormi mai bine in vacanta intr-un pat matrimonial? Nu lasa somnul odihnitor doar pentru noptile petrecute la hotel. Adu in propria casa confortul unui pat mare care sa-ti asigure un somn odihnitor.

Sursa foto: Decor-home.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea