Amenajarea casei

#decorare semineu #decor casa # design casa #amenajare casa #semineu

10 moduri de a decora semineul

Semineul este inima casei. Ce poate fi mai placut decat sa te relaxezi, intr-o zi rece de toamna, in timp ce te bucuri de caldura oferita de semineul din living? Insa, atunci cand nu folosesti semineul pentru a incalzi casa, il poti decora astfel incat sa fie un loc la fel de interesant in spatiul din care face parte.

1. Televizorul acoperit de usi

Un mod practic si elegant de a decora semineul este cu ajutorul unor usi din lemn in culoarea naturala care acopera televizorul asezat deasupra, atunci cand acesta nu este folosit.

2. Decor cu farfurii din portelan

Peretele de deasupra semineului poate fi folosit pentru a expune acolo colectia de farfurii de portelan, pe care poate ai primit-o cadou sau ai achizitionat astfel de piese de-a lungul timpului, din calatorii. Nu este nevoie sa pui pe perete un set intreg, poti chiar sa folosesti farfurii cat mai diferite pentru a obtine efectul maxim.

3. Vaze cu crengi mari

Cu ajutorul unui brat mare de crengi verzi poti da energie si viata unui spatiu rece, complet mobilat in alb. Pune un buchet mare de crengi cu frunze verzi intr-o vaza inalta si amplaseaza-o pe semineul din living.

4. Accesorii in culori neutre

Tablourile si obiectele in alb, bej, gri deschis sau negru pot face ca locul de deasupra semineului sa capete un aer sofisticat. Nu este nevoie sa folosesti piese de decor sau rame asortate.

5. Un portret vechi

Poate nu este la indemana oricui sa foloseasca o pictura care infatiseaza un portret pe peretele semineului, insa poate fi un mod de a decora aceasta zona din living. Foloseste sfesnice pretioase si vaze cu plante verzi pe care le poti aplasa de o parte si de alta picturii.

6. Colectia de vaze cu flori

Un aranjament floral de sezon inveseleste imediat orice spatiu, dar pentru semineul din living poti alege chiar si flori uscate sau artificiale pe care sa le asezi in colectia ta de vaze, de marimi si forme diferite.

7. Coltul de relaxare

Semineul din living poate deveni piesa centrala in jurul careia poti sa iti amenajezi un colt de relaxare. Cateva flori proaspete, plante de interior si un fotoliu confortabil sunt suficiente pentru a face aici locul de relaxare din casa.

8. Cosuri impletite

Atunci cand semineul nu este folosit, acesta poate deveni locul perfect de a mai depozita obiectele din casa. Pune in semineu un cos impletit si umple-l cu diverse maruntisuri. Acesta va fi atat un loc de depozitare cat si un obiect elegant de decor.

9. Expozitie pentru obiecte colectionate

Poti folosi atat baza de deasupra semineului cat si interiorul acestuia pentru a expune diverse obiecte pe care le-ai colectionat de-a lungul timpului. Poti face un decor ecletic combinand obiecte vintage cu piese noi, din materiale diferite, cum sunt aceste suporturi pentru lumanari din metal cu o statuie din piatra.

10. Plante verzi

Un semineu gol prinde viata cu ajutorul unei gradini de interior. Aranjeaza in interiorul semineului ghivece de forme si marimi diverse cu plante suculente si ferigi.

Surse foto: goodhousekeeping.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea