Amenajarea casei

# ordine bucatarie #ordonare bucatarie #amenajare bucatarie #bucatarie

10 lucruri din bucatarie de care sa scapi chiar acum

Daca dulapurile tale din bucatarie sunt pline cu hartii si pungi, sertarele se revarsa si frigiderul arata ingrozitor, este timpul pentru curatenie.

Bucatarie dezordonata

Este atat de usor sa ajungi sa ai o bucatarie dezordonata, mai ales daca obisnuiesti sa pastrezi si sa depozitezi diverse lucruri la care nu te induri sa renunti.

Iata cateva lucruri pe care este posibil sa le tii in bucatarie si la care ar trebui sa renunti chiar acum.

Sacii de plastic si pungile de unica folosinta

Este bine ca te-a gandit sa reutilizezi pungile si sacii de plastic de unica folosinta, dar ele se pot acumula intr-un ritm ametior, pana cand iti vor acapar un intreg sertar sau chiar dulap. Daca vrei sa protejezi planeta, in loc sa aduni zeci de pungi de plastic in dulapurile tale din bucatarie, mai bine fa-ti un obicei de a merge la cumparaturi cu o plasa de rafie sau de panza si nu mai cumpara alte pungi noi.

Pungi de cumparaturi reutilizabile

Cu siguranta ca pungile de cumparaturi reutilizabile, ecologice, sunt grozave, dar nu intr-un numar prea mare. Majoritatea oamenilor detin mai multe pungi de acest gen decat au nevoie. Poate ar fi util sa le depozitezi in portbagajul masinii ca sa le ai la indemana data viitoare cand mergi la magazin si sa nu mai cumperi altele. Astfel, nu numai ca vei limita dezordinea in bucatarie, dar vei face si economie.

Sticle cu apa

Sigur, trebuie sa te straduiesti sa bei cel putin opt pahare cu apa pe zi si te-ai gandit sa cumperi mai multe sticle cu apa. Ele ocupa mult spatiu si reprezinta o risipa de resurse si bani. Mai bine investeste intr-un filtru bun si intr-un tremos reutilizabil pe care il poti reumple ori de cate ori este necesar.

Pliculete cu condimente

De cate ori comanzi mancare primesti si pliculete cu condimente, tacamuri de unica folosinta, betisoare si alte accesorii. Asta nu inseamna ca trebuie sa le strangi pe toate si sa iti umplii sertarele. Pe langa faptul ca nu se recomanda sa le tii pentru perioade lungi de timp, la fiecare noua comanda poti sa fii sigur ca vei primi altele.

Canile de cafea cu mesaje

S-ar putea sa fii cel mai bun tata din lume sau sa fii cel mai bun angajat al anului, dar sa stii ca nu ai nevoie de o cana pentru a declarat fiecare trasatura a personalitatii tale. Majoritatea oamenilor nu au nevoie de mai mult de sase cani si, totusi, ei ajung sa detina o colectie intreaga, aceasta ocupand tot raftul inferior al unui dulap, multe din ele stand nefolosite.

Prea multe cutite

Nu esti bucatar, iar atunci cand gatesti folosesti un singur cutit, de obicei pe cel cu care te impaci cel mai bine si care este si cel mai ascutit. Ai nevoie doar de un cutit pentru curatat legume, unul pentru paine si carne si inca unul, mediu, pentru taiat.

Gageturi fanteziste de bucatarie

Orice instrument de bucatarie este util daca il folosesti des. Altfel, depozitarea gageturilor fanteziste pentru bucatarie, este doar o activitate care te ajuta sa pastrezi dezordinea.

Retete pe care vrei sa le incerci

Cu totii ne dorim sa incercam diverse retete noi, dar obiceiul de a strange foile cu retete din reviste si ziare nu te ajuta prea mult si bucataria ta nici nu arata asa grozav.

Carti de bucate

Nu uita ca acum poti gasi pe internet orice reteta de care ai nevoie si nu mai este nevoie sa rasfoiesti o carte de bucate. Multe din aceke retete poate nici nu au fost utilizate, deci nu ai cum sa stii daca sunt sau nu bune.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea