Amenajarea casei

#curatenie #relaxare #camera #comunicare #somn #cosmetice #casa #musafiri

10 lucruri de care au nevoie musafirii

Rareori se intampla ca persoanele care vin in vizita sa ne atraga atentia asupra curateniei sau sa ne ceara produse cosmetice si haine. Cu toate acestea, este bine sa fii pregatit pentru orice situatie, oferindu-le oaspetilor tai confortul si atentia de care oricine s-ar bucura.

 

1 Prosoape din belsug

Fie ca primesti oaspeti pentru o saptamana, fie ca este vorba de un prieten a carui masina s-a stricat si ramane la tine peste noapte, prosoapele de baie sunt poate cele mai importante accesorii de care un oaspete se poate bucura. Pregateste cate doua prosoape pentru fata si maini, precum si doua mai  mari pentru dus. Alege bumbacul alb, pentru a le putea spala si steriliza de fiecare data. De asemenea, un prosop alb confera mai multa incredere persoanei care il foloseste.

2 Halat de baie si papuci

Daca ai facut atatea eforturi pentru confortul musafirilor tai, acest detaliu cu siguranta nu ti se va parea unul exagerat. Achizitioneaza un halat de dama si unul barbatesc in marime universala, precum si doua perechi de papuci de camera simpli si cat mai confortabili pentru ambele sexe. Asigura-ti prietenii sau rudele care te viziteaza ca acestea au fost spalate si sterilizate si ca nu au niciun motiv pentru care sa se teama.

3 Cosuletul de rezerva

Cu totii uitam cate ceva acasa atunci cand plecam in vacanta. Pentru a preveni un moment jenant in care musafirul te roaga sa ii imprumuti un produs cosmetic, creeaza un cosulet cu cateva lucruri de baza: sampon, gel de dus, sapun, aparat de ras (de unica folosinta), pasta de dinti, periuta de dinti (sigilata), un pieptene si un pachet de servetele din hartie. De asemenea, o lotiune de corp sau o crema de maini nu vor fi refuzate de catre niciun uituc.

4 Apa si gustari

Inainte ca musafirii sa ajunga la tine acasa, rezerva-ti putin timp pentru ultimele aranjamente. Umple un vas cu apa plata si aseaza-l pe masa din camera de oaspeti. De asmenea, poti pregati un platou cu cateva gustari: fructe, fursecuri, saratele sau chipsuri. Cateva bomboane de ciocolata, de asemenea, vor inveseli orice calator obosit de pe drum.

5 Mijloace de comunicare

O sa spui ca e deja prea mult, insa inainte de toate gandeste-te ca si tu esti dependent de telefonul mobil sau de internet in comunicarea cu cei dragi. In cazul in care nu ai montat un telefon fix in camera de oaspeti, asigura-te ca in apropierea patului exista o priza functionala libera ce poate fi folosita pentru incarcarea telefonului mobi.

De asemenea, daca in casa ai internet, nu ezita in a aduce si in aceasta camera un fir functional. Conexiunea wireless, de asemenea, va fi un detaliu extrem de important pentru musafirii dependenti de laptop.

6 Posibilitati de relaxare

Chiar si un televizor alb-negru este util  atunci cand esti singur intr-un pat strain. Alatura un ghid tv si o telecomanda cu baterii functionale si ai siguranta ca oaspetii iti sunt cu adevarat recunoscatori. Daca investitia ti se pare prea mare sau spatiul nu iti permite, atunci aseaza pe noptiera cateva reviste si ziare recente, din diferite domenii.  O alta optiune poate fi un cd-player cu casti, la care musafirii sa poata asculta muzica inainte de culcare.

7 Informatii utile

O carte de telefon si un ghid turistic sunt potrivite pentru prietenii veniti de departe, dar carora nu le poti acorda atentie deplina. Pe o hartiuta poti nota cateva numere de taxi, precum si numerele de telefon la care poti fi contactat in caz de urgenta. Este bine sa notezi orice alte informatii consideri ca sunt importante. De asemenea, nu uita de calendar! Acesta trebuie sa fie suficient de mare pentru a putea fi observat si folosit.

8 Accesorii de rezerva

Lanterna cu baterii de rezerva va fi utila pentru orice persoana cauta toaleta pe timpul noptii. Probabil ca musafirii tai nu au retinut pozitia intrerupatoarelor, asa ca este bine sa le pui la dispozitie acest truc. De asemenea, un set de lumanari poate avea aceeasi intrebuintare, mai ales in cazul in care se intrerupe curentul electric.

9 Liniste

Asigura-te ca incaperea in care iti cazezi oaspetii este una linistita. Scartaitul usilor sau robinetii care picura sunt doua sunete enervante ce pot fura somnul oricui. Intreaba-ti oaspetii daca au nevoie de un ceas desteptator, deoarece si ticaitul ceasului se poate incadra in categoria enervanta de mai sus.

10 Curatenie

Daca ai animale de companie, limiteaza accesul lor in camera. Parul de animale poate crea neplaceri persoanelor alergice.

Pastreaza camera mereu curata si aerisita. Atunci cand cureti, nu uita zona de sub pat, deoarece aici se aduna de foarte multe ori praful, in timp facandu-si aparitia casele de paianjeni. In ceea ce priveste mirosul, nimic nu este mai placut decat aerul curat. Lumanarile, betisoarele sau odorizantele artificiale pot crea alergii sau  pot emana un miros care nu este pe placul tuturor. Opteaza pentru o varianta naturala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului