Amenajarea casei

#greseli in bucatarie #mobila bucatarie #decorarea casei #bucatarie #amenejare bucatarie

10 idei proaste de amenajare a bucatariei

Bucataria este un spatiu in care utilitatea, ordinea si functionalitatea trebuie sa fie regulile de baza de amenajare. La tine in bucatarie cum este?

1. Clasic este cel mai bine

Multe bucatarii sunt create pe acelasi principiu: un blat lung, cu sertare dedesubt si rafturi inchise deasupra, de-a lungul caruia sunt aliniate chiuveta si aragazul. Expertii in mobilier de bucatarie ne recomanda o forma de triunghi , in ale carui varfuri sa amplasam zona de gatit (blat), aragazul si chiuveta, nicidecum sa le punem pe toate pe acelasi linie.

2. Faianta de sus pana jos

Chiar nu ti s-a parut niciodata ca bucataria ta are un aer de policlinica? E cazul sa scoti faianta care acopera toti cei patru pereti si sa te rezumi doar la zona de gatit, cea de langa chiuveta si plita (daca ai asa ceva in loc de aragaz). Pentru restul camerei poti folosi o lavabila sau un tapet rezistent la aburi.

3. Frigiderul alb

In ultima perioada au aparut toate culorile de frigidere si sunt atat de interesante modelele cu aspect retro. Sunt, intr-adevar, mai scumpe, insa un frigider negru sau rosu va deveni centrul de interes in bucataria ta.

4. Masa mare pe mijlocul bucatariei

In cazul in care ai o familie numeroasa, in care toti membrii au timp sa ia masa zilnic impreuna, prezenta unei mese mari este utila. Daca este vorba, insa, doar de o varianta de mobilier pe care ai cumparat-o pentru ca asa arata in showroom si rareori o folosesti, ai putea s-o schimbi. Incearca o masa pe care o poti amplasa la perete sau chiar una plianta.

5. Toate dulapurile au usi de pal

Mobilierul de pal pentru bucatarie are cam aceeasi formula peste tot. Daca ai schimba un pic usile, inlocuind palul cu sticla, bucataria ta ar arata cu totul altfel. In plus, ai gasi mult mai repede obiectele cautate, fara sa fie nevoie sa deschizi usile tot timpul.

6. Blatul trebuie sa fie intr-o culoare neutra

Blatul de bucatarie este sau ar trebui sa fie o piesa de rezistenta, pentru ca el ocupa o mare parte din spatiu. De ce sa te rezumi la alb, bej, crem, gri? Exista o varietate mare de culori si un blat rosu, mov sau verde poate face minuni pentru bucataria ta.

7. Usa este absolut necesara

Multi se feresc de bucatariile deschise din cauza ca au impresia ca aburii si mirosul de mancare se va duce in toata casa. Poti investi intr-o hota performanta si renunta la usa. In locul ei poti construi un bar, pe care poti chiar si servi masa.

8. Bucataria este doar pentru gatit si mancat

De ce sa excluzi din start orice alta utilitate a bucatariei. De exemplu, daca amplasezi un fotoliu acolo, te poti relaxa citind, in timp se astepti sa fie gata mancarea. Cateva scaune comode vor imbia musafirii sa se aseze la un pahar de vin in bucatarie, aceasta devenind rapid si un spatiu de socializare.

9. Cuptorul trebuie plasat sub aragaz

Mai nou, vei vedea ca exista optiunea de a achizitiona plita si cuptorul separat, ceea ce iti permite sa plasezi cuptorul mai sus, la nivelul ochilor.

10. Bucataria e doar o zona de trecere

E adevarat ca nu petrecem la fel de mult timp in bucatarie ca in celelalte camere, dar aceasta nu este o scuza ca sa ii acordam mai putin atentie. Cumpara cateva buchetele de flori si plaseaza-le la vedere in bucatarie si decoreaza peretii cu cateva imagini interesante inramate. Cauta accesorii de bucatarie interesante si vei vedea cum totul capata viata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea