Amenajarea casei

# dormitor contemporan #amenajare dormitor #dormitor

10 idei pentru amenajarea unui dormitor contemporan

Conform studiilor, se pare ca ne petrecem 23 de ani din viata dormind. Destul de mult, nu? De aceea este esential ca locul in care ne petrecem atat de mult timp, sa fie atat functional cat si placut din punct de vedere estetic. in general, cand vine vorba de amenajarea unei locuinte avem tendinta sa acordam living-ului cea mai mare atentie, uneori in detrimentul dormitorului.

Desi dormitorul este o incapere pentru odihna, relaxare si vise, este de asemenea sanctuarul nostru personal unde ne regasim pe noi insine si ne incarcam cu energie. Iata 10 idei pentru a amenaja un dormitor de la zero sau pentru a revigora dormitorul dumneavoastra actual.

1. Detalii de exterior

Un balcon mare cu usi de sticla, aflat in prelungirea dormitorului favorizeaza folosirea elementelor de decor folosite in exterior. Totusi chiar si in lipsa balconului, integrarea unor materiale naturale precum rafie, ratan sau scoici, va impregna o atmosfera de vacanta si va va face sa va simtiti mai aproape de natura.

2. Elemente eclectice

Dormitorul este cel mai personal spatiu al locuintei dumneavoastra, ceea ce-l face perfect pentru a va exterioriza laturi aparent disparate ale sensibilitatii dumneavoastra unice si a va folosi creativitatea din plin.

3. Gresie tip parchet

Gresia portelanata cu aspect de parchet este o optiune practica si estetica. Spre deosebire de parchet, gresia are o durata de viata cel putin dubla. Parchetul incepe sa prezinte semne de uzura dupa aproximativ 5 ani, in timp ce gresia tip parchet se mentine cu usurinta minimum zece ani. Aceasta este mult mai rezistenta in fata intemperiilor si poate fi usor curatata, fara sa dezvolte protuberante si umflaturi din pricina umezelii.

Multe persoane aleg in continuare parchetul in dormitor, deoarece acesta confera caldura spatiului, in timp ce gresia poate crea impresia de ambient rece. Totusi, daca gresia are aspect de parchet sau terracota si in plus este instalat dedesubt un sistem de incalzire, va degaja caldura in intreaga incapere, sporind considerabil confortul.

4. Usi de interior

Spatiile tip open space dicteaza tendintele in design interior in ultimii ani, iar usile interioare au devenit redundante. Totusi cand vine vorba de dormitor si baie, este indicat sa fie incluse in amenajare, din motive intemeiate. Fie ca va numarati printre persoanele care petrec minimul de timp in dormitor, strict pentru a se odihni sau printre cele care savureaza ore in sir de relaxare, usile de interior pentru dormitor confera protectie si intimitate. Atunci cand achizionati usile de interior pentru dormitor si restul locuintei, este important sa va informati si sa tineti cont de o serie de factori. Chiar si usile de interior trebuie sa fie solide, din materiale durabile.

Acestea pot fi din diferite materiale precum otel, lemn, vinil, lemn si plastic. De asemenea, luati in considerare paleta cromatica si stilul in care se incadreaza amenajarea.

5. Baldachin reinterpretat

Baldachinele clasice cu volane si franjuri isi au locul in dormitorul de vis al copilariei si este indicat sa ramana acolo. Ca un manifest al luxului pentru un dormitor pentru adulti, puteti opta pentru un baldachin din otel inoxidabil sau fier forjat, cu platforma capitonata sau cu oglinda integrata.

6. Finisaje somptuoase

Probabil ca nu este nicio alta incapere in care veti aprecia luxul, textilele opulente si finisajele atent selectionate, decat in locul in care va petreceti cel mai mult timp. Un cadru de pat din catifea, cu o lenjerie de pat fina, draperii de matase si accente de mobilier din alama si lemn laminat, sunt doar cateva finisaje pe care puteti sa le integrati pentru a conferi un aspect luxuriant dormitorului dumneavoastra.

7. Perdele spectaculoase

O incapere nu se poate considera complet amenajata pana cand nu va ocupati si de vestimentatia ferestrelor dumneavoastra. Perdelele voluminoase din texturi voluptoase adauga o nota scenografica amenajarii si compenseaza cu duritatea materialelor, folosite in designul interior contemporan.

8. Look monocromatic

Limitandu-va la un singur ton, deschis la culoare, este cea mai usoara modalitate de a face un dormitor mic sa arate mai putin claustrofobic. Un dormitor in tonuri de alb inspira puritate si se poate transforma intr-un sanctuar in care sa va reculegeti si sa va calmati simturile in urma amalgamului de informatii cu care ati fost bombardati in timpul zilei.

9. Iluminare variata

Nu este nimic mai frustrant decat un dormitor cu o singura sursa de iluminare, de obicei amplasata deasupra patului. Populati incaperea cu surse de iluminare variate in intensitate. De la spot-uri luminoase, la candelabre moderne si piese de iluminat supradimensionale, nu va sfiiti sa experimentati.

10. Un pat spectaculos

Patul este de cele mai multe ori centrul focal al dormitorului si locul din dormitor in care va petreceti cel mai mult timp. Va recomandam sa alegeti un pat cu forma sculpturala, finisaje rafinate si texturi voluptoase. De asemenea, nu neglijati lenjeria patului, este deosebit de importanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea