Amenajarea casei

#design dining #amenajare dining #dining

10 idei de amenajare a dingului de care te vei indragosti

Daca iti place sa iei masa in familie sau alaturi de prieteni, atunci diningul este locul pe care il folosesti zilnic. Pentru a-l face sa arate elegant si sa fie in acelasi timp practic, iata cateva idei de amenajare de care te vei indragosti.

Tine cont de marimea familiei, de stilul de viata si felul in care este decorata casa, pentru a transforma diningul intr-un loc care sa va reprezinte pe toti cei din casa.

1. Asorteaza o masa rotunda cu o bancheta

Daca nu ai foarte mult spatiu in casa, aceasta combinatie clasica este un mod eficient de a utiliza spatiul. Chiar si cel mai banal loc din locuinta se poate transforma intr-un spatiu confortabil si elegant de luat masa.

2. Utilizeaza peretii

Cand zona de luat masa este ingusta, foloseste un truc pe care multi designeri nu il recomanda in alte camere: plaseaza mobilierul lipit de perete. Aici scaunele sunt prinse pe peretele opus si adu-le langa masa atunci cand ai nevoie de ele.

3. Rafturi in locul dulapurilor

Nu incarca diningul inutil. In loc sa amplasezi un dulap de dimensiuni mari in zona pentru servit masa, alege cateva rafturi pe care vei putea depozita vesela si paharele, cosuri si chiar obiecte de decor.

4. Rafturi cu bancheta

Rafturile cu bancheta incorporata intr-o singura piesa de mobilier, plasata langa perete, te ajuta sa economisesti spatiu si sa ai un dining elegant. In acest fel ai suficiente locuri la masa si suficiente spatii de depozitare.

5. Mobila cu dubla utilizare

Diningul se poate transforma usor si in biroul de lucru. Alege un birou din lemn masiv pe care atunci cand gazduiesti o petrecere il poti folosi drept bar pentru bauturi sau gustari.

6. Foloseste bancile

Intr-un dining mobilat modern si organizat cat mai practic, bancile sunt o idee buna. Pe o banca pot sta mai multe persoane si poate fi data usor la o parte, atunci cand nu este folosita.

7. Investeste intr-o oglinda

Folosirea oglinzilor este cel mai utilizat truc pentru a da impresia de spatiu intr-un loc mic. Investeste intr-o oglinda de mari dimensiuni si plaseaza-o in dining. Totul va parea imediat aerisit si luminos.

8. Construieste o cabina

Daca proiectul casei iti permite, organizeaza spatiul de luat masa intr-un colt ingust, dar in care poate incapea intraga familie. Pentru a mobila un dining care are aceasta configuratie foloseste doua banchete (care pot avea si spatii de depozitare dedesubt) si o masa simpla cu un picior.

9. Joaca-te cu imprimeurile

Un imprimeu zebra in culoarea turquoise pentru scaunele din zona de luat masa adauga o nota de rafinament intr-un spatiu in care iti place sa te simti bine alaturi de cei dragi. Daca vrei sa adaugi si mai multa opulenta spatiului opteaza pentru un candelabru de cristal si o masa de sticla.

10. Alege nuante neutre

Un dining care nu se demodeaza niciodata este cel in care predomina nuantele neutre. Piesa de rezistenta poate fi corpul de iluminat pe care il alegi aici care va da o tenta de modernitate locului de luat masa, fara sa fie neaparat in tendinte.

Surse foto: hearstapps.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea