Amenajarea casei

#pete #indepartare pete #curatare pete #solutii indepartare pete #solutii curatare pete

10 cele mai intalnite pete si solutii pentru indepartarea lor

Petele sunt o lupta continua pentru orice gospodina, din cauza frecventei si diversitatii lor. Din fericire, multe pete pot fi scoate cu solutii si substante pe care le ai deja in gospodarie. Descopera in continuare 10 cele mai intalnite pete si solutii pentru indepartarea lor.


1 Cafea


Pentru scoaterea petelor de cafea se face o solutie din apa minerala, apa sarata si alcool metilic. Pata se spala bine si apoi se limpezeste.


2 Fructe de padure


Foloseste detergent si apa pentru scoaterea petelor produse de fructele de padure. Lasa detergentul sa actioneze inainte sa limpezesti.


3 Cacao


Pentru scoaterea petelor de cacao se poate folosi o solutie din apa si sapun. Pentru petele persistente, se poate freca materialul cu sare de bucatarie. O alta modalitate este folosirea apei oxigenate pentru indepartarea urmelor de galbui din tesatura.


4 Sange


Foloseste o solutie de apa rece si detergent pentru scoaterea petelor de sange, actionand imediat dupa producerea petei. Alte solutii sunt cele cu apa si amoniac sau cu apa oxigenata.


5 Pasta de pix


Pasta de pix poate fi scoasa cu usurinta de pe haine prin tamponarea cu alcool alb. Tamponarea se face cu grija, pentru a nu imprastia pasta pe tesatura.


6 Vin rosu


Pata de vin rosu se scoate cu o solutie de apa cu sare. Freaca bine pata de vin si apoi limpezeste.


7 Iarba


Pentru petele de iarba, se poate folosi o solutie din apa cu suc de lamaie. Daca petele sunt persistente, insista cu spirt fierbinte. O alta solutie este cea cu 2/3 parti apa si 1/3 parti amoniac. Pata trebuie clatita la final cu apa rece.


8 Ciocolata


Scoate petele de ciocolata cu o solutie din apa calda si glicerina vegetala, in parti egale. Clateste bine cu apa, apoi insista cu detergent si limpezeste din nou.


9 Lapte


O pata de lapte poate fi scoasa daca se actioneaza rapid, punand materialul sub un jet puternic de apa rece.


10 Grasime


Freaca putin pata de grasime cu bicarbonat de sodiu si lasa substanta sa actioneze cateva ore. Limpezeste, apoi freaca din nou, de data aceasta cu detergent. Limpezeste tesatura.

Sursa foto: bbcarpetcleaning.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului