Alaptarea

#sporire alaptare #confort alaptare #alapare

Cum va puteti spori confortul si starea de bine in perioada alaptarii?

Laptele matern este hrana ideala pentru bebelus, deoarece este bogat in anticorpi care il ajuta sa lupte impotriva infectiilor respiratorii, impotriva virusilor, infectiilor la nivelul urechii, obezitatii, diabetului de tip 1, alergiilor si impotriva multor altor afectiuni. Deoarece laptele matern este mai usor de digerat de catre sugari, ajuta la reducerea durerilor de stomac, a diareei, constipatiei si colicilor.

Totodata, alaptarea poate ajuta proaspetele mamici sa se recupereze fizic dupa nastere. In timpul alaptarii, corpul elibereaza oxitocina, reducand astfel sangerarea si ajutand uterul sa revina la dimensiunea normala mai rapid. Alaptarea reduce riscul de cancer de san, cancer ovarian, osteoporoza si, de asemenea, ajuta mamica sa piarda kilogramele pe care le-a acumulat in timpul sarcinii. In cazul multor bebelusi, diversificarea alimentara poate incepe chiar si de la varsta de 4 luni, dar in continuare se incurajeaza alaptarea pana la implinirea primului an de viata. Cu cat copilul este alaptat o perioada mai indelungata, cu atat beneficiile sunt mai multe.

Iata, asadar, cateva modalitati prin care va puteti spori confortul si starea de bine in perioada alaptarii:

Consumati alimente sanatoase

La fel ca in timpul sarcinii, o dieta completa, bogata in nutrienti, ramane o prioritate pe toata perioada alaptarii. Organismul absoarbe cel mai bine nutrientii din surse alimentare, asa ca incercati sa va concentrati regimul alimentar pe fructe si legume, pe nuci si seminte, pe peste si fructe de mare, pe carne, pe oua, pe cereale integrale si pe alte mancaruri foarte nutritive, cum ar fi supa de oase, alimente fermentate si ciuperci. De pe lista de cumparaturi nu ar trebui sa lipseasca fructele de padure, rosiile, kale, usturoi, broccoli, migdale, nuci, seminte de chia, seminte de in, dar si somon, alge marine, crustacee si sardine. Consumul de carne este important pentru a-i oferi corpului fierul de care are nevoie, asa ca optati pentru carne de vita, carne de porc, pui, dar si organe, in special ficat. La micul dejun, puteti consuma oua, deoarece sunt o sursa excelenta de vitamina D si de proteine, dar si cereale integrale, precum ovaz, quinoa si orz.

Consumati c at mai multa apa

Incercati sa beti apa pe tot parcursul zilei si, de asemenea, sa consumati cat mai multe alimente bogate in apa, cum ar fi fructe, rosii, castraveti si pepene. Laptele matern este 84% apa, de aici si necesitatea de a va hidrata corespunzator. Veti sti ca trebuie sa consumati mai multa apa daca simtiti o senzatie de uscaciune in gura.

Confortul personal este important

Alaptarea nu este usoara pentru toate mamicile, cel putin nu la inceput. Prin urmare, faceti tot ceea ce credeti de cuviinta pentru a va spori confortul ori de cate ori alaptati. Poate fi vorba de un fotoliu sau un balansoar, de o perna speciala pentru alaptat si, de asemenea, purtati haine care sa usureze alaptarea, mai ales in timpul noptii. Puteti opta pentru camasi pentru alaptare de la bebeprice, care sunt fabricate cu scopul de a usura alaptarea si de a-i spori confortul mamicii. Alaptarea nu ar trebui sa fie dureroasa, asa ca daca simtiti durere in timpul alaptarii, solicitati ajutor de la medicul personal sau de la pediatru. Pentru disconfortul general, exista mai multe produse care sunt de mare ajutor pentru multe mamici, cum ar fi tampoanele pentru sani sau unguentele pentru rani pe baza de galbenele.

Sanatatea personala, fizica si psihica a mamicii joaca un rol vitala pentru capacitatea ei de a-si alapta copilul. Obiectivele mamicii, ritmul recuperarii dupa nastere, increderea in sine si emotiile sunt individuale si conteaza foarte mult pe toata perioada alaptarii.

FOTO: freepik.com

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare