Alaptarea

# tratament colici # alimentatie alaptare #colici #alaptare

Ce sa NU mananci pentru ca bebelusul tau sa nu faca colici

Colicile sunt o problema majora pentru tinerii parinti care abia se dezmeticesc dupa ce in viata lor a aparut un ghemotoc mic, simpatic, dar care poate plange foarte mult timp si foarte tare. Dar si pentru bebelusul care abia se adapteaza la viata extrauterina apar diverse probleme, iar singura manifestare a sa este plansul. 

Pentru a evita ca laptele matern sa-i provoace si neplaceri, mama trebuie sa stie sa se pazeasca de cateva alimente care nu ii fac chiar bine bebelusului. Regimul mamei care alapteaza nu este foarte diferit de cel al gravidei. Ceea ce este extrem de important de retinut este ca nu trebuie sa lipseasca din alimentatie proteinele animale (carne, oua, peste) care sunt si o sursa excelenta de fier.

In afara de acestea, alimentatia mamei trebuie sa fie bogata in fructe si legume proaspete, dar si in calciu. Totusi, exista cateva reguli importante: 

- nu manca usturoi, ceapa, ardei iute sau alte condimente 

- nu manca varza, fasole, alimente despre care stii ca te baloneaza

- nu consuma apa minerala, bauturi carbogazoase 

In plus: 

- evita alimentele alergene 

- nu consuma bauturi alcoolice, tigari si orice alte substante toxice ori medicamente care pot trece in lapte (antibiotice, anticonvulsive, antifungicile si altele)

- nu bea cafea, ceaiul si alte excitante

In afara de acestea, elimina acele alimente despre care simti sau stii ca iti fac rau. Introdu in dieta cate un aliment nou, treptat, pentru a testa reactia fiziologica a copilului atunci cand vei alapta. Daca vezi ca il deranjeaza, elimina-l imediat. Nu uita importanta odihnei si consumul unui cantitai de lichide mai mari decat de obicei. Acesta vor favoriza  productia de lapte. Evita berea, oricat de multe persoane te vor sfatui sa o consumi pentru a produce mai mult lapte. Alcoolul, de orice fel, este interzis. 

Foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului