Adolescenti

#adolescenta #personalitate copil #temperament copil #abuz alcool

Temperamentul si personalitatea copilului, indicatori ai abuzului de alcool in adolescenta

Temperamentul si personalitatea copilului pot determina daca la maturitate va avea sau nu probleme din cauza alcoolului, potrivit rezultatelor unui studiu recent.

Pentru realizarea acestui studiu, oamenii de stiinta au analizat rezultatele obtinute dupa 15 ani de analiza a comportamentului copiilor. Datele se bazeaza pe observatiile despre copil facute de mama pana cand acesta a implinit cinci ani si pe observatiile ambilor parinti si chiar a copilului de la 5 pana la 15 ani.

Instabilitatea emotionala precum si introversia din timpul copilariei sunt principalele trasaturi care pot duce la probleme cu alcoolul in adolescenta.


Instabilitatea emotionala

Instabilitatea emotionala reprezinta trecerea cu usurinta de la o stare la alta, copiii instabili schimbandu-si foarte des dispozitia. Astfel, copilul are iesiri emotionale spontane, aparent fara nici un motiv, si ofera raspunsuri discordante, inconsecvente.

In plus, reactiile sale sunt diferite in momente diferite, chiar daca comportamentul este acelasi. Din cauza instabilitatii emotionale, copilul poate spune ceva intr-o zi si invers in alta zi, se poate razgandi frecvent, (de exemplu, astazi ii plac jucariile, maine nu ii mai plac).


Introversia

Introversia reprezinta tendinta copilului de a-si orienta energia spre lumea sa interioara, intrucat ii este foarte greu sa stabileasca relatii cu persoanele din jur. Copilul introvertit este retras, izolat si nu isi afiseaza sentimentele.

In plus, copiilor introvertiti nu le plac lucrurile noi si nu vor sa-si asume riscuri. Le plac regulile si obiectivele explicite.

Din cauza instabilitatii emotionale si a introversiei, copilul poate avea probleme de comportament in adolescenta, iar acest lucru duce in multe cazuri la alcoolism. Deoarece nu poate stabili relatii cu persoanele din jur, se refugiaza in alcool.

Uneori alcoolul reprezinta si un mod de a-si face noi prieteni. "Prietenii sociali", cum sunt numiti acestia, sunt singurii cu care adolescentul poate stabili o legatura.

Sursa foto: aiminglow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Servicii pentru acasa

Cauta
in