Adolescenti

# vaccinare copii 12 si 15 ani #vaccinare anticovid #vaccinare copii

Agentia Europeana pentru Medicamente a autorizat vaccinarea anti-covid pentru copiii cu varsta intre 12 si 15 ani

Agenţia Europeană pentru Medicamente a autorizat, vineri, vaccinarea imptriva covid pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani. Medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid in Romania, a explicat ca serul folosit pentru imunizarea copiilor va fi Pfizer, iar copiii vor putea merge la orice centru din tara, cu sau fara programare, pentru imunizare. 

Studiile au aratat că niciun copil din acest interval de vârstă nu s-a îmbolnăvit de COVID după ce a fost vaccinat, a mai precizat dr. Gheorghiță.

Copiii de 12-15 ani vor fi vaccinați la fel ca adulții, cu două doze administrate la interval de 21 de zile, a anunțat Valeriu Gheorghiță într-un video postat pe Facebook.

"Procesul de vaccinare se poate efectua în centrele existente, în cabinetele de medicină de familie (...), precum și în cadrul unor evenimente de tip maraton de vaccinare sau centre de tip drive-thru", a spus șeful campaniei de vaccinare, adăugînd că este obligatoriu consimțământul părinților.

De asemenea, vaccinarea se poate face cu sau fără programare - pe platformă, programările se vor face în contul părinților, începând de săptămâna viitoare.

În privința eficienței, Valeriu Gheorghiță afirmă că serul Pfizer a demonstrat "eficacitate maximală" în cadrul testelor.

"Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați", a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Servicii pentru acasa

Cauta
in