Accesorii

#moda tatuaj # modele tatuaj # idei tatuaj #tatuaj

Vrei un tatuaj? 5 idei inedite de unde te poti inspira

Un tatuaj poate fi un accesoriu unicat pe care il vei avea mereu la tine. Cum insa tatuajul este pentru o viata sau, cel putin, pentru mult timp, ar trebui sa te gandesti bine ce fel de tatuaj vrei sa-ti faci, unde si, mai ales, daca iti va placea pentru totdeauna sau pentru moment. 

Tocmai de aceea, ar trebui sa respecti cateva reguli nescrise inainte de a-l lasa pe artistul tatuator sa faca ce vrea pe pielea ta, insotite de cate o imagine pe care noi o catalogam ca fiind din categoria "asa da": 

1. Nu-ti face un tatuaj legat de o situatie de moment

Chiar daca esti indragostita de Alex, s-ar putea sa te mariti cu George. Asa ca nu-ti tatua numele iubitului sau ziua in care v-ati cunoscut. Eviti niste intrebari importante in viitoarele tale relatii. Alege ceva neutru, cu o semnificatie ascunsa, doar de tine stiuta. 

2. Marimea conteaza

Cel putin in cazul tatuajelor. Asa ca incearca sa te gandesti in persspectiva. Poate vei avea un job unde vei fi nevoita sa acoperi tatuajul, de birou de exemplu, astfel incat vei fi obligata sa porti mereu maneca lunga. Ceea ce nu e deloc distractiv la 35 de grade la umbra. Poti gasi ceva simbolic, de 1-3 cm. Sau macar alege o zona mai ferita, cum ar fi incheietura mainii, coapsa, ceafa. 

3. Pentru o zi sau pentru totdeauna?

Unele tatuaje sprijina o cauza, tradeaza apartenenta la un grup etc. Trebuie sa decizi daca iti faci un astfel de tatuaj care va insemna o legatura cu acea cauza chiar si peste 10-15 ani, cand poate nu vei mai avea aceleasi idei despre viata. 

4. Ceva special 

Cauta originalitatea. Ceva ce poate fi interpretat in nenumarate feluri, care isi poate schimba semnificatia odata cu schimbarile prin care treci tu. Leaga tatuajul de un moment fericit din viata ta, cand esti complet echilibrata. Altfel, va fi doar o amintire trista a unui moment prin care ai trecut la un moment dat.

5. Sanatate, inainte de toate 

Indiferent de ce vei alege, este foarte important sa-ti faci tatuajul intr-un mediu igienic, la un salon de top, cu artisti profesionisti. Tine minte ca femeile insarcinate mai bine evita astfel de activitati, iar tatuajul trebuie sa fie foarte bine ingrijit pana il poti arata la toata lumea. Daca totusi nu esti sigura, poti opta pentru variantele semipermanente.

Imaginile fac parte dintr-un proiect fotografic al lui Austin Tott, care a cautat decoruri potrivite pentru diverse tatuaje. 

Foto: boredpanda.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare