Accesorii

#bijuterii topaz #topaz #bijuterii #accent bijuterii

Topazul la Accent Bijuterii – piatra lunii decembrie

Ca si in moda, cand vine vorba de accesorii, exista un institut, American Gem Trade Association, care din 1912 stabileste la inceputul fiecarui sezon, care sunt cele mai potrivite culori de bijuterii pe care trebuie neaparat sa le etalam, iar pentru luna decembrie, AGTA ne propune topazul albastru.

Pandantiv din argint cu blue topaz

Pandantiv din argint realizat manual cu blue topaz fatetat.

Cercei din argint cu blue topaz natural

Cercei din argint realizati cu blue topaz natural fațetat. Se prind pe ureche cu surub.

Egiptenii antici spuneau că topazul a fost colorat de către strălucirea aurie a zeului Soare Ra, oferindu-i puterea de a-i proteja de rele pe cei credincioşi. Legenda spune că acesta înlătură vrăjile şi îmbunătaţeste vederea.

Grecii antici credeau că  are puterea de a spori puterea şi de a-l face invizibil pe cel care îl poartă, mulţi crezând că  îşi schimbă culoarea în prezenţa mâncării sau a băuturii otrăvite.

Această piatră deosebită se găseşte în toate culorile din curcubeu începând cu galben, galben-maro, galben-miere, maro, verde, albastru, roşu, roz, transparent şi translucid, însă de cele mai multe ori are culoarea galbenă.

Topazul albastru este unul dintre puţinele cristale comestibile din lume.

Se spune că varianta albastră „lucrează” cu cei cu energii creative. Este excelent pentru promovarea concentrării. Poate fi şi alb, situaţie în care uneori a fost confundat cu diamantul, deşi duritatea diferă mult (diamantul este mult mai dur) şi se putea testa încă din vechime.

În coroana imperială a Braziliei a fost montat drept „diamant” un topaz mare. Confuzia era însă cunoscută de bijutierii priceputi şi exploatată pentru a crea bijuterii asemănătoare celor cu diamante, dar evident mai ieftine, încât chiar şi la noi topazul a fost denumit în Ardeal „diamant săsesc”.

Chiar şi despre cel mai faimos topaz din lume, marele Braganza setat în coroana portugheză, se credea la început că este diamant.

Acest aşa–zis diamant săsesc apără nativii din zodia Scorpionului. Se spune că pe bărbaţi îi înzestrează cu generozitate, iar pe femei cu frumuseţe şi fertilitate.

Claritatea şi calmitatea topazului se împleteşte armonios cu puterea vie a argintului. Se consideră că purtarea unei bijuterii din argint cu topaz ar ţine departe moartea prematură şi ar controla insomnia şi lăcomia. Topazul a fost considerat mult timp util celor care nu-şi pot controla poftele.

Pentru scorpioni sunt benefice şi  hematitele, safirele, acvamarinul, ametistul, carneolul, labradoritul, malahitul, obsidianul, ochi de pisica, ochi de tigru, peridotul, rodonitul, turcoazul, turmalina neagră, unakitul.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

Despre Comaccent

Datorită experienţei de peste 23 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci şi în privinţa materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc şi în magazinul de la Piaţa Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucureşti.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur şi argint, magazinul nostru vă oferă şi servicii de reparaţii bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienţilor sau propriilor angajaţi, cu oferte speciale în funcţie de comanda Dumneavoastră.

Accent Bijuterii
www.accentbijuterii.ro
021 317 41 11

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului