Accesorii

#caracteristici #ochelari #ochelari de soare

Tipuri de ochelari de soare si caracteristicile lor

Ochelarii de soare sunt un accesoriu care nu ar trebui sa lipseasca niciunuia dintre noi. Acestia sunt perfecti pentru o zi la plaja sau o zi insorita in oras, insa ar trebui sa ai mereu o pereche in torpedoul masinii sau sa ii porti chiar si intr-o zi de iarna, atunci cand este multa zapada.

 

Indiferent de imprejurarile unde porti ochelari de soare, cu siguranta iti vei dori o pereche potrivita pentru tine. Afla mai multe despre diferitele tipuri de ochelari de soare si caracteristicile lor.

In functie de lentile

Un criteriu de baza dupa care poti clasifica ochelarii de soare sunt lentilele. Acestea pot indeplini mai multe functii si pot avea diferite designuri.

Ochelari de soare cu lentile polarizate

Principala caracteristica a acestui tip de ochelari de soare este faptul ca au capacitatea de a scadea intensitatea stralucirii razelor solare, in special a celor care se reflecta de pe suprafete precum zapada, apa etc. Drept rezultat, imaginea perceputa este mai clara si culorile nu sunt distorsionate.

Deoarece aceste lentile dozeaza in mod optim cantitatea de lumina, ochii nu sunt suprasolicitati. Astfel, nu vor aparea starile de oboseala sau durerile de cap. Ochelarii de soare cu lentile polarizate pot fi purtati de catre oricine, insa sunt ideali pentru sofat, pentru iarna sau pentru mersul la plaja.

Ochelari de soare cu protectie UV

Ochii sunt extraordinar de sensibili la razele ultraviolete. Dupa expunerea prelungita la soare, ochii pot incepe sa lacrimeze si sa se inroseasca, dar riscurile sunt prezente si pe termen lung. Afectiuni precum cataracta sunt deseori asociate cu efectele nocive ale razelor UV.

Pentru o buna protectie, este recomandat sa alegi ochelari de soare care sa blocheze o cantitate cat mai mare de radiatii, cu protectie atat impotriva razelor UVA, cat si UVB.

In functie de rame

Poti alege ochelarii de soare si in functie de ramele lor. Acestia sunt clasificati in general dupa tipul ramei.

Ochelari de soare fara rama

In cazul acestui model, lentilele nu sunt inconjurate de rama, lucru care face ochelarii ceva mai fragili. Insa, datorita designului minimalist si a faptului ca sunt mai usori, multe persoane prefera un astfel de tip de ochelari de soare.

Ochelari de soare cu rama intreaga

Modelele de acest tip sunt multe mai rezistente si ofera o buna stabilitate, lentilele fiind integral inconjurate de rama. Rama poate fi realizata din material plastic, dar si din metal.

Ochelari de soare cu semi-rama

Ochelarii de soare cu rama partiala, sau cu semi-rama, au lentila inconjurata doar partial sau pe jumatate de catre rama din plastic sau din metal. Astfel, obtinem un design inedit, motiv pentru care acestia se numara printre cele mai cautate modele de ochelari de soare.

Tipurile de ochelari de soare mentionate mai sus pot fi disponibile intr-o gama variata de designuri si modele. Ramele pot avea forme diverse, variind de la cele clasice la modele sub forma de ochi de pisica, diverse figuri geometrice sau alte forme. Lentilele pot avea si ele diverse culori si gradiente, precum si efect de oglinda.

Ochelarii de soare sunt un accesoriu esential care nu doar ca te ajuta sa arati grozav, dar ofera si o buna protectie pentru ochi. Fie ca mergi la ski, la plaja sau te pregatesti sa iesi la plimbare intr-o zi torida, nu uita sa ai la tine si o pereche de ochelari de soare.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare