Accesorii

#bijuterii smarald #accent bijuterii #smarald #bijuterii

Smaraldul - simbolul tineretii vesnice

Datorita culorii sale, de la un verde deschis pana la verde inchis, smaraldul este alegerea perfecta pentru a descrie renasterea naturii primavara, fiind considerat si piatra celor nascuti in luna mai. De asemenea este gema ce se ofera la aniversarea a 20 si respectiv 35 de ani de aniversare a casatoriei.

 

Anul acesta a fost aleasa de specialistii de la GIA (Institutul American de Gemologie) ca una din cele trei pietre care redau nuanta Lucite Green a celor de la Pantone, una din cele 4 culori complementare pentru culoarea anului 2015 (Marsala). 

Atracţia eternă a oamenilor pentru smarald poate fi rezumată în cele trei cuvinte scrise de Pliniu cel Bătrân la începutul erei noastre: “Nothing greens greener” care dorea să evidenţieze dorinţa de a deţine supremaţia pentru această gemă nu doar pe teritoriul Romei ci în întreaga lume antică şi pe care le putem traduce prin “Nimic nu este mai verde ca Smaraldul”. 

Cleopatra, regina vestită a Egiptului, era faimoasă pentru pasiunea ei pentru bijuteriile cu smarald provenind din minele care-i purtau numele, tot aşa cum în zilele noastre actriţaLiz Taylor a devenit celebră pentru plăcerea cu care purta şi colecţiona bijuteriile cu diamante. 

S-au descoperit mumii îngropate cu coliere sau pandantive din smarald în jurul gâtului, simboluri verzi ale tinereţii veşnice.

Cercei din argint cu smarald natural - VC5608

Cercei din argint realizaţi manual cu smarald natural, piatră naturală faţetată. Se prind pe ureche cu tortiţe mobile deschise la spate.

Există texte islamice ce descriu Grădina Paradisului ca fiind pavată cu smaralde. Mogulii indieni şi în mod special Shah Jahan - al 5-lea împărat mogul al Indiei, cel care a poruncit construirea Taj Mahal-ului, iubeau smaraldele atât de mult încât au dat poruncă să se sculpteze texte sacre pe bucăţi de geme şi le-au purtat drept talismane. Încă mai există astfel de pietre sacre numite Smaraldele Mogulilor în muzee şi colecţii private. 

Datorită culorii sale pătrunzător de verde, smaraldul a fost considerat şi gema primăverii, simbolizând dragostea şi renaşterea, cu influenţe asupra fertilităţii ca gemă a zeiţei romane Venus.

Există şi alte pietre de culoare verde: turmalina sau peridotul, dar smaraldul a fost  totdeauna asociat cu cele mai luxuriante peisaje şi cel mai puternic verde. Irlanda este numităInsula de Smarald, Seattle (SUA) este supranumit Oraşul de Smarald iar cel mai sacru simbol religios al Thailandei este denumit Buddha de Smarald, cu toate că este sculptat în jadeit.

Cercei din argint cu smarald natural - VC5610

Cercei din argint realizaţi manual cu smarald natural, piatră naturală faţetată. Se prind pe ureche cu tortiţe fixe închise la spate.

Legendele oferă puteri nebănuite celui care foloseşte acest faimos reprezentant al familieiberilului. Se spune că cel ce ţine un smarald sub limbă poate vedea viitorul, poate dezvălui adevărul şi este mereu protejat de blesteme şi gânduri rele. În trecut se credea că poate dezvălui adevaratele intenţii din juramintele celor ce îşi declarau iubirea (smaraldul din inelele de logodnă îsi pierdeau strălucirea dacă alesele nu erau virgine) şi că poate vindeca holera şi malaria. 

Tot din legende antice aflăm că smaraldul este una din cele patru pietre preţioase ce au fost oferite de către Dumnezeu regelui Solomon ce îi ofereau puteri depline asupra tuturor lucrurilor.

Smaraldul este frecvent imitat prin smaralde artificiale (din 1935 s-a reuşit producerea smaraldului artificial numit Igmerald), turmalină verde, dioptaz sau varietăţi de granat  sau sticlă colorată.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

Despre Comaccent

Datorită experienţei de peste 23 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci şi în privinţa materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc şi în magazinul de la Piaţa Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucureşti.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur şi argint, magazinul nostru vă oferă şi servicii de reparaţii bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienţilor sau propriilor angajaţi, cu oferte speciale în funcţie de comanda Dumneavoastră.

Accent Bijuterii
www.accentbijuterii.ro
021 317 41 11

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare