Accesorii

#bijuterii paste #accent bijuterii #bijuterii

Pastele la Accent Bijuterii - sarbatoarea luminii si a bucuriei

Pastele este cea mai veche si importanta sarbatoare a crestinatatii si care a adus omenirii speranta mantuirii si a vieţii vesnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, Invierea fiind, dupa cum spunea parintele Arsenie Boca, singura minune care se arata tuturor, credinciosi si necredinciosi.

Paştele este o sărbătoare a bucuriei asemănătoare celei a apostolilor când l-au văzut pe Iisus înviat. Iar salutul care se obişnuieşte cu această ocazie este tot o expresie a acestei bucurii: "Hristos a înviat! Adevărat, a înviat!".

Cuvântul Paşti (folosit şi ca Paşte) a fost preluat din forma latină “Pastihae” a cuvantului de origine evreiască Pesah (trecere), moştenit de evrei de la egipteni, evreii numind sărbătoarea lor anuală Paseha, în amintirea eliberării din robia Egiptului şi trecerii prin Marea Roşie, eveniment care coincidea cu prima lună plină de după echinocţiul de primăvară.

Termenul ebraic de Paşti a trecut în vocabularul creştin pentru că patimile, moartea şi Învierea Domnului au coincis cu Paştile evreilor din anul 33, deşi semnificaţia lor este profund diferită.

 

Pandantiv din argint cu aur - VP5541_1

Pandantiv din argint cu ramă şi anou din aur de 14 carate. Interiorul este lucrat în argint sablat şi înfăţişează chipul Mântuitorului.

 

Cruce din argint - EP76

Cruce din argint lucrată  manual cu motive mayaşe.

Originea cuvântului Easter/Paşti se pare că provine de la o zeitate păgână numită Eastre (Eostre) sărbătorită ca o Zeiţă a primăverii şi fertilităţii de către anglo-saxoni şi slăvită prin simbolul ei pământesc, iepurele. La greci, Zeiţa feritilităţii era numită Eos şi la romani, Aurora. În timpul echinocţiului de primăvară avea loc festivalul numit Eastre în onoarea acestei zeiţe şi când creştinismul a ajuns la anglo-saxoni, multe tradiţii din timpul festivalului lui Eostre au fost adaptate în ceremoniile în onoarea Invierii lui Hristos, întrucat aveau loc în acelaşi timp şi îi încurajau pe păgâni să se convertească. De menţionat că iepuraşii sunt puternic legati de lună în tradiţia păgână iar ciclurile lunii determină în ce zi sărbătorim Paştele în fiecare an.

În contrast cu toate celelalte sărbători creştine care depind numai de mişcarea soarelui, ziua de Paşte depinde atât de mişcarea soarelui de care depinde echinocţiul de primăvară, cât şi a lunii, data celebrării Paştelui având la bază două fenomene astronomice: echinocţiul de primăvară şi mişcarea de rotaţie a Lunii în jurul Pământului, Paştele sărbătorindu-se în duminica imediat următoare primei luni pline dupa echinocţiul de primăvară, aşa cum s-a stabilit la Consiliul de la Niceea din 325.

Evident că Biblia nu face nici o menţiune referitoare la creatura urecheată cu coada scurtă care aduce ouăle în dimineaţa de Paşte copiilor care au fost cuminţi; cu toate acestea, Iepuraşul de Paşti a devenit un simbol proeminent al celei mai importante sărbători a creştinismului .

Conform legendei, Iepuraşul de Paşti aduce coşuri umplute cu ouă colorate, bomboane şi, uneori, jucării la casele copiilor în ajunul Paştelui, la fel cum Moş Crăciun aduce darurile în ajunul Crăciunului. Iepuraşul de Paşti va pune coşul fie într-un anume  loc desemnat, fie le va ascunde undeva prin casă sau gradină, pentru a fi găsite de copii când se trezesc  dimineaţa, dând naştere la tradiţia de Paşte numită "vânătoarea de ouă".

Ouăle simbolizează primăvara şi reîntinerirea. Ouăle împodobite sau colorate erau dăruite primăvara ca simbol al renaşterii încă din era pre-creştină. În Egiptul antic oul era simbolul legământului vieţii şi reprezenta totodată sicriul ori camera mortuară. În tradiţia populară românească, ouăle de Paşti sunt purtătoare de puteri miraculoase: vindecă boli şi au capacităţi protectoare.

Oamenii sunt mai liniştiţi de Învierea Domnului, mai interiorizaţi. Învierea aduce o bucurie liniştită, nu trebuie să alergăm aşa cum încercăm de Crăciun să ajungem la Peştera Naşterii. Dumnezeu Omul este în noi, în suferinţa noastră, în pocăinţa noastră, în purificarea noastră prin post şi prin reconvertire.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

Despre Comaccent

Datorită experienţei de peste 23 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci şi în privinţa materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc şi în magazinul de la Piaţa Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucureşti.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur şi argint, magazinul nostru vă oferă şi servicii de reparaţii bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienţilor sau propriilor angajaţi, cu oferte speciale în funcţie de comanda Dumneavoastră.

Accent Bijuterii

www.accentbijuterii.ro

021 317 41 11

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului