Accesorii

# trenduri 2015 # colectii genti #Cathias Edeline #moda 2015 #colectii pantofi # pantofi vara #sandale vara

Pantofi si genti must have vara aceasta. Recomandarea designerilor romani

Impreuna cu bijuteriile, pantofii fac obiectul adoratiei feminine. Si alaturi de pantofi, sandalele si posetele, in egala masura,  care, dincolo de utilitate, devin piese de colectie.

Cercetarile au aratat ca la cumparaturi, in creierul femeilor se elibereaza dopamina si, odata cu ea, o stare de bine, comparabila cu administrarea unui drog. Nu degeaba, mai toate depresiile, indispozitiile sau anxietatile se trateaza cu succes la shopping, fie el online sau offline. 

Tanarul designer Adeline Catinas, creatorul din spatele brandului Cathias Edeline - prezent de doar trei ani pe piata romaneasca - si-a lansat la apa cu succes noua colectie estivala. Intreaga colectie, inspirata din regnul vegetal, graviteaza in jururl lalelelor. "In opinia mea, femeia este o floare, motiv pentru care am ales ca simbol principal al colectiei, laleaua, foarte apreciata inca din secolul al XVII-lea, cand bulbii sai erau moneda forte, se foloseau la troc si valorau greutatea lor in aur. La fel ca si atunci, simplitatea si eleganta acestei flori minunate, sunt comparabile si azi cu cele mai pretioase podoabe", a explicat Adeline Catinas.

Cromatic, in colectie predomina nonculorile si tonurile neutre, alb, negru, gri, bej deschis, dar nu lipsesc nici accente precum rosu, galben-mustar, auriu, mov, verde, albastru royal. La nivelul formei, pantofii accentueaza feminitatea sunt decoltati si foarte inalti, cu tocuri stiletto. Nu lipsesc insa nici incaltarile tip Oxford, cu platforma subtire, pentru un stil eclectic sau mai androgin.

In ceea ce priveste sandalele, piesa vedeta este modelul gladiator, reprodus mai simplificat in varianta cu toc inalt, si, parca desprins din recuzita unui film cu romani, pe talpa dreapta. De la cluch, la bucket bag si rucsac, de la uni la aplicatii de colaje colorate in forma de lalelele, gentile acopera o mare varietate de forme si culori. 

Brandul Cathias Edeline a participat la New York Mercedes Benz Fashion Week, in luna februarie a acestui an, cu o colectie speciala de incaltaminte, genti si haine din piele, pentru sezonul toamna-iarna '15/'16, care s-a bucurat de mare succes. Acest lucru s-a intamplat la invitatia lui Antonio Urzi - designer emergent, care creeaza pentru Versace si Armani si imbraca vedete internationale precum Rihanna si Lady Gaga - care a remarcat brandul anul trecut si a fost foarte placut impresionat de stilul si atitudinea Cathias Edeline.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului