Accesorii

#ingrijire bratari #bratari

Cum sa-ti ingrijesti bratarile pentru a le mentine in stare buna

De mii de ani, bratarile decoreaza incheieturile mainilor si fac parte din tinute si stiluri diverse. Bratarile sunt un accesoriu extrem de popular atat in randul femeilor, cat si al barbatilor, iar modelele variate iti permit sa gasesti cu usurinta unul potrivit gusturilor si bugetului tau. Daca si tu iubesti sa iti accentuezi stilul personal cu aceste piese, te invitam sa afli mai multe despre cum le poti ingriji, pentru ca bratarile tale preferate sa reziste in colectia ta de bijuterii pentru cat mai mult timp.

Poarta-le cu grija pentru a preveni deteriorarea

Bratarile pot fi realizate din diverse materiale, de la metale pretioase, precum aurul si argintul, pana la piele, materiale textile, lemn sau platic. In functie de constructia acestora, bratarile rezista in mod diferit la uzura zilnica. In general, bratarile create din metale pretioase au cea mai mare durata de viata, insa si restul modelelor pot avea o viata lunga in colectia ta, daca iei cateva masuri de precautie. Iata ce poti face:

  • alege marimea potrivita - bratara trebuie sa stea cat mai bine in jurul incheieturii tale pentru a preveni deteriorarea accidentala. O bratara prea stramta poate fi incomoda, iar una prea larga se poate agata de diverse obiecte atunci cand esti in miscare si se poate rupe mai usor;
  • evita expunerea la substante chimice dure - este recomandat sa nu porti bijuterii atunci cand te expui la substante chimice, precum diferiti agenti de curatare. Acestia pot deteriora accesoriile sau pot provoca decolorarea suprafetelor. De asemenea, evita pulverizarea incheieturii cu parfum, atunci cand porti bratari;
  • scoate bratarile de la mana atunci cand inoti sau faci dus. Daca porti o bratara din piele sau din materiale textile, indeparteaz-o atunci cand faci dus sau vrei sa inoti in mare. Apa dura sau sarata, precum si sapunurile folosite in timpul baii pot deteriora suprafata bijuteriilor si le pot scadea durabilitatea;
  • evita sa poti aceste accesorii atunci cand faci sport - fie ca alergi sau mergi la sala, este de preferat sa indepartezi bijuteriile si accesoriile in timpul activitatii fizice pentru a preveni zgarierea sau desprinderea accidentala a podoabelor.

Curata-le in mod regulat

Pentru ca accesoriile tale sa ramana in cea mai buna stare, tine cont de materialul din care sunt facute si curata-le in mod regulat, folosind materiale si solutii cat mai delicate.

Daca obisnuiesti sa poti bratari din metale pretioase, foloseste o solutie de curatare destinata acestora si aplic-o cu ajutorul unei perii moi, sau conform instructiunilor. Clateste apoi bijuteriile cu apa curata si sterge-le cu un prosop moale si curat. Pentru a curata bratarile din piele, foloseste o carpa moale, putin umeda si sterge cu atentie toate suprafetele. Asigura-te ca bratara se usuca in totalitate dupa ce ai curatat-o, insa nu o expune la soare sau caldura.

Daca vrei sa cureti bratari din margele, plastic sau materiale sintetice, foloseste putina apa calduta si un sapun bland, apoi indeparteaza murdaria cu ajutorul unei periute moi. Clateste cu apa curata si usuca bratarile cu un prosop.

In general, este recomandat sa eviti folosirea unor substante puternice sau abrazive pentru a nu deteriora suprafetele delicate ale bijuteriilor. Daca producatorul ti-a oferit instructiuni legat de modul de intretinere, urmeaza-le indeaproape. In cazul in care vrei sa cureti bijuterii scumpe sau cu o mare valoare sentimentala, cere ajutorul unei persoane specializate, pentru a preveni deteriorarea accidentala a acestora!

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare