Accesorii

#pantofi #largire

Cum sa largesti o pereche de pantofi

Se intampla uneori ca pantofii pe care odinioara ii incaltai fara probleme, sa nu te mai incapa acum. Sau, uneori iti cumperi o pereche de pantofi, cu un numar mai mic, doar pentru ca iti plac foarte mult si este ultima pereche pe care vanzatoarea o mai are in magazin. Ei bine, nu te ingrijora, pentru ca pantofii pot fi largiti, fara probleme, cu aproximativ un numar.

Iata care sunt cele mai bune metode de largire a pantofilor:

Sosetele ude

Umezeste bine, cu apa fierbinte, o pereche de sosete, imbraca-le si apoi incalta pantofii. Materialul umezit va mai intinde pielea pantofilor, astfel incat sa te simti comod la urmatoarea purtare. Evident, acest lucru trebuie repetat de cateva ori si ulterior vei vedea rezultatele.

Crema puternic hidratanta

O alta varianta pe care o poti incerca este metoda cremei hidratante. Cumpara o crema (nu trebuie sa fie una foarte scumpa), unge interiorul pantofilor cu ea, maseaza-ti si picioarele din belsug, incalta-te si mergi prin casa. Crema are rolul de a intinde pielea, facand pantoful mai incapator.

Masajul cu spirt

Un alt procedeu la care poti apela, este masarea interiorului pantofilor cu spirt. De asemenea, poti umezi o pereche de sosete de bumbac cu spirt si ulterior sa porti pantofii prin casa imbracat/a cu acestea. Aceasta metoda nu este potrivita pentru pantofii de culoare deschisa pentru ca exista riscul de a ramane patati.

Lasa-i pe mana cizmarului

Cea mai rapida   solutie este sa apelezi la ajutorul cizmarului. Acesta ii va uda, ii va pune pe un calapod , ii va bate cu un ciocan de plastic sau cauciuc si le va da drumu cu aproape un numar.

Spray special

In magazinele mari cu incaltaminte, exista spray-uri speciale pentru largirea pantofilor. Intreaba vanzatoarea daca are un astfel de produs in magazin.

Baga-i in congelator

Umple doua pungi cu apa, leaga-le bine la gura pentru a nu se varsa, introdu-le in pantofi si baga pantofii in congelator timp de cateva ore.  Pungile cu apa se vor mula dupa forma pantofilor, iar in momentul in care acestea vor ingheta, vor largi incaltarile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare