Accesorii

# alegerea parfumului potrivit #alegere parfum #parfum

Cum sa alegi parfumul potrivit tie. 5 trucuri la care trebuie sa fii atenta

Gasirea parfumului care te defineste si care sa devina semnatura ta nu este deloc un lucru atat de usor precum pare.

 

Parfumul care sa devina semnatura ta este acel parfum care constituie o alegere personala. Care ti se potriveste in orice mod posibil si pe care nu il alegi doar pentru ca iti place mirosu, asa cum se intampla in cazul celor mai multor parfumuri achizitionate.

O femeie poate avea zeci de parfumuri pe care sa le poarte si al caror miros sa le placa, insa doar unul este ACEL parfum care o defineste in profunzime.

Iata asadar, cum poti alege parfumul perfect pentru tine, in 5 pasi simpli!

1. Nu testa multe parfumuri in aceeasi zi

In momentul in care testezi mai multe parfumuri intr-o singura zi, nu vei mai putea simti cu adevarat aroma acestora. Tocmai de aceea, expertii parfumieri recomanda incercarea a maximum trei parfumuri in decursul a 24 de ore.  

Parfumurile alese se testeaza pe zone diferite ale pielii. Asteapta apoi 24 de ore inainte de a lua decizia cruciala de a cumpara parfumul dorit. Vezi daca acesta rezista asa cum iti doresti si dupa cateva ore. Este important sa mergi intr-un magazin cu parfumuri originale, pentru a te asigura ca acestea nu sunt contrafacute. Daca observi parfumuri ieftine in magazine al caror nume nu iti este familiar, cel mai bine este sa stai departe de ele, doarece sunt contrafacute.

2. Nu grabi procesul

Atunci cand pulverizati pentru prima data un parfum, notele pe care le veti experimenta sunt cunoscute sub numele de "note de varf". Acestea vor persista pentru o vreme, dar apoi se vor dezvolta in “notele de inima”. Apoi, in cele din urma, acestea se vor usca in notele de baza, cele de lunga durata.

Este important ca in momentul in care crezi ca ai gasit ACEL parfum, sa-l pulverizezi pe piele si sa-l lasi cateva ore bune inainte de a lua decizia de a-l cumpara. Vezi cum se dezvolta mirosul, cum se potriveste cu pielea ta, cat rezista in timp, daca iti mai place si dupa cateva ore sau nu.

3. Cunoaste notele si preferintele tale inainte de a cauta parfumul potrivit

Nimanui nu-i plac toate notele de parfumuri din lume. Fiecare dintre noi avem propriile preferinte. Este important sa stii care sunt acestea pentru a elimina din start tot ceea ce nu iti place sau nu iti doresti. Intreaba-te ce parfumuri iti plac deja in alte produse? Poate fi lumanarea ta cu aroma de cirese, de exemplu. De cele mai multe ori raspunsul se afla chiar in fata ta. 

Apoi, este important sa stii ca parfumurile sunt impartite in mai multe categorii. Exista parfumuri cu note florale, note lemnoase, note proaspete si note orientale. Fiecare dintre acestea sunt, la randul lor, impartite in subcategorii, dupa cum urmeaza:

  • Parfumuri cu note florale: note florale (note de flori proaspat taiate), soflt florale (cu note pudrate de aldehide), floral orientale (note de flori de portocal si/sau condimente orientale).
  • Parfumuri cu note fresh: aromatice (cu note de lavanda si ierburi aromatice), citrice (cu note de bergamota si uleiuri de citrice), apoase (cu note marine), verzi (cu note de uleiuri esentiale de galbanum si note proaspete de iarba taiata), fructate (cu arome de fructe, in psecial fructe de padure in combinatie cu alte fructe).
  • Parfumuri cu note lemnoase: lemnos (cu note de lemne aromatice), lemn cu muchi (cu note de muschi de stejar si chihlimbar), lemn uscat (cu arome de lemn uscat si piele).
  • Parfumuri cu note orientale: soft oriental (cu aroma de ambra), oriental (cu note de rasini), lemnos oriental (cu note de lemn de santal si patchouli – clasicele parfumuri arabesti).

4. Nu te lua dupa tendinte ci urmeaza-ti instinctele

Poate ca anumite parfumuri sunt in plina expansiune si popularitate si reprezinta alegerea de top a celor mai bune prietene ale tale. Cu toate acestea, alegerea parfumului potrivit nu se face in baza preferintelor altor persoane, sau a trendurilor dictate de marketing, ci in baza propriilor instincte si preferinte.

Nu uita ca un parfum nu se demodeaza niciodata, oricare ar fi acesta. Doar gusturile tale se pot schimba, si este normal. Daca la 20 de ani iti plac cele fuctare, este posibil ca la 50 sa le preferi pe cele fresh sau lemnoase.  

5. Cumpara pafrumuri online

Daca nu poti ajunge in magazinul in care ai gasit acel parfum si l-ai testat nu inseamna ca drumul tau spre gasirea parfumului potrivit pentru tine a ajuns intr-un punct mort. Poti achizitiona parfumul care te defineste online. Este chiar recomandat sa testezi parfumul in magazin si apoi sa il comanzi online, deoare poti gasi numeroase promotii parfumuri originale. Astfel, poti testa aromele dorite intr-un magazin parfumuri ca apoi sa comanzi parfumuri ieftine, la promotii din mediul online.

FOTO:  freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare