Accesorii

#asortare colier #colier potrivit tinuta #tipuri colier #alegere colier #stil feminin #accesorii #colier

Cum alegi colierul potrivit. 5 sfaturi esentiale

Colierul este una dintre bijuteriile care iti pot defini foarte frumos o tinuta. El poate atrage atentia asupra zonelor pe care chiar iti doresti sa le evidentiezi. Insa un colier nu este tocmai usor de ales, pentru ca trebuie sa tii cont de o multime de lucruri.

Alege lungimea potrivita

Atunci cand il alegi trebuie sa tii cont de ocazia la care il poti, de coformatia ta, dar si de forma decolteului. In functie de circumferinta gatului tau, chiar si pentru cel mai scurt colier ar trebui sa adaugi doi centimetri la dimensiunea lui pentru a te simti confortabil.

Colierul la baza gatului

Astfel, colierul la baza gatului are lungimea cuprinsa intre 35 si 41 de centimetri si de incheie lejer, fara sa iti taie respiratia. Un astfel de colier poate fi de fapt si un lantisor simplu, insa in acest caz trebuie sa ai gatul lung si subtire. Genul de colier la baza gatului merge de minune cu un top fara bretele, cu un decolteu in "V" sau cu orice decolteu adanc. Avantajul colierului la baza gatului este ca se poate purta atat cu o tinuta eleganta, cat si cu una casual.

Colierul Printesa

Colierul Printesa, care are lungime de 46 de centimetri, este bijuteria conceputa sa se aseze pe clavicula si este foarte potrivit pentru tinute sobre, elegante. Este, de asemenea, potrivit femeilor care au trupul in forma de para, intrucat se opreste deasupra sanilor, transformandu-se intr-un punct focal al acestei zone. Si in acest caz e bine sa nu alegi un colier voluminos.

Colierul Matinee

Colierul Matinee este cel a carui lungime este cuprinsa intre 50 si 60 de centimetri. Acesta se opreste in partea de sus a bustului si arata bine pe un decolteu, dar nu pe unul foarte adanc. Este un tip de colier care te ajuta sa dai un aspect business tinutei, de aceea e perfect pentru a fi purtat la birou.

Colierul de opera

Colierul de opera porneste de la 76 si poate merge pana la 86 de centimetri, mergand mai jos de bust. Merge cu revere sau cu decolteuri inalte, cu rochii de seara. Pentru un decolteu rotund, alege unul dintr-un singur sirag. Asta nu inseamna insa ca nu poate fi purtat si cu o tinuta casual.

Colierul lasou

Si daca iti imaginai ca asta e tot, afla ca exista si coliere mult mai lungi, care trec si de 115 centimetri lungime. Avantajul acestor coliere lasou este ca sunt foarte sexy si, in aceeasi masura, foarte elegante. Poate iti amintesti de celebrul colier din perle al lui Coco Chanel.

Sursa foto: becomegorgeous.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare