Accesorii

#bijuterii #accesorii #personalitate

Ce spun bijuteriile pe care le porti despre tine

Bijuteriile pe care le purtam reprezinta adesea nu doar simple accesorii de infrumusetare sau de completare a unei tinute. Multe persoane vor sa sugereze prin accesorile pe care le poarta un anumit lucru sau chiar propriile sentimente. Numerosi oameni poarta bijuterii pentru a crea o impresie nu doar estetica, ci si emotionala. Astfel, oamenii de afaceri, de exemplu, opteaza pentru accesori minimaliste pentru a inspira respect, iar altii care sunt adepti stilurilor hippie sau punk poarta bijuterii care sa exprime ideologia si sentimentele acestor curente.

Specialistii spun ca exista patru motive pentru care oamenii poarta bijuterii: pentru a exprima siguranta, pentru a exprima prestigiu, pentru a provoca sexual si, pur si simplu, pentru infrumusetare.

Aceste linii directoare sunt folosite fie constient, fie inconstient. Intensitatea sentimentelor pe care vrem sa le transmitem cu ajutorul bijuteriilor depinde foarte mult de forma, materialele, culorile si dimensiunile acestora. Iata cateva dintre semnificatiile acestor accesorii:


1. Bijuteriile mici

Bjuterile mici si delicate exprima nevoia de protectie a unei persoane si dorinta sa de securitate. Persoanele care poarta astfel de accesorii nu sunt sigure pe ele, au nevoie in permanenta de atentie si certitudine. Sunt in general persoane rabadatoare, mereu in cautarea dragostei, iar aceste bijuterii micute exprima intocmai dorinta lor de a fi iubite si respectate.

 

2. Bijuteriile mari, prestigioase

Acest tip de bijuterii exprima importanta si opulenta unei persoane, dar si puterea sa financiara. Aceste bijuterii, cum ar fi diamantele, colierele si bratarile din aur, exprima totodata si dorinta de a epata, dar si snobismul.

Uneori, asocierea acestor bijuterii nu este deloc cea mai potrivita si nu sunt un indiciu de bun-gust. Persoanele cu adevarat elegante isi exprima bogatia si statul social inalt prin bijuterii traditionale de prestigiu, precum perlele sau un inel micut cu diamant.


3. Bratarile din piele

O bratara din piele nu are intotdeauna scopul de a proteja sau infrumuseta incheietura mainii. Ea are si un rol de incitare sexuala, prin materialul din care este confectionata. Bratarile din piele exprima, de asemenea, si duritate siaudorinta unei persoane de a se lupta cu propria nesiguranta.

Acestea exprima si aspiratia persoanei care le poarta de a irita simturile, de a excita si stimula prin impactul vizual, care te duce cu gandul si la mediul salbatic din care provin animalele.

Sursa foto: trendland.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare