Accesorii

#pietre pretioase #piatra pretioasa

Ce piatra pretioasa ti se potriveste? Detalii de care sa tii cont

 
Pietrele pretioase si semipretioase ofera un look rafinat si elegant oricarei tinute la care sunt adaugate. Fie ca porti cercei, coliere, inele sau chiar bratari cu pietre, aparitia ta va fi una de neuitat.

Desi orice piatra poate fi purtata de catre orice persoana, in functie de preferintele in materie de culoare sau forma, anumite pietre pretioase ti se potrivesc, fara indoiala, mai bine decat altele.

Iata cateva criterii de care sa tii cont atunci cand vrei sa iti alegi piatra pretioasa potrivita!

1. Semnul zodiacal

Horoscopul este extrem de complex si poate spune foarte multe despre fiecare persoana in parte. Semnul zodiacal principal, de exemplu, iti poate releva lucruri despre temperamentul tau, valorile tale si chiar despre scopul tau in viata pe Pamant.

De asemenea, fiecarei zodii ii este atribuita o anumita piatra norocoasa. De exemplu, Pestii sunt protejati de ametist, Taurilor le aduce noroc safirul, iar Leii au o legatura puternica si intensa cu onixul.

Asadar, indiferent de zodia ta, vei putea gasi bijuterii cu pietre pretioase delicate si autentice, pe care sa le porti indiferent de ocazie. Poti opta pentru pietre in combinatie cu aur sau cu argint, in functie de preferintele tale.

2. Luna nasterii

Daca vrei sa fii si mai specifica, trebuie sa stii ca fiecare luna are o piatra pretioasa proprie. Purtarea acesteia ii aduce persoanei protectie, ghidaj, o stare de spirit aliniata cu sufletul, mai multa pace si un plus de noroc.

Daca esti nascuta in ianuarie, poarta granat, daca te-ai nascut in februarie poti purta ametist, iar daca ziua ta este in martie, piatra potrivita este aquamarinul. Pentru cei nascuti in aprilie este diamantul, nativii din mai au drept piatra corespondenta smaraldul, iar persoanele nascute in iunie pot purta perle pentru mai mult noroc.

Rubinul li se potriveste perfect celor nascuti in iulie, peridotul este pentru nativii din august, iar persoanele cu ziua de nastere in septembrie trebuie sa poarte safir.

Daca esti nascuta in octombrie, poarta opal, daca ai ziua in noiembrie poarta topaz, iar daca esti nascuta in decembrie, tanzanitul este alegerea ideala.

3. Energia pietrei

In cazul in care nu crezi atat de mult in zodii sau ai impresia ca zodia ta nu te defineste, iti poti indrepta atentia asupra energiei pe care o poarta fiecare piatra. Unele dintre ele transmit mai departe siguranta, putere, vitalitate si curaj, in timp ce altele calmeaza, relaxeaza, atrag iubire si stare de bine.

●      Diamantul, cea mai puternica piatra pretioasa, ofera purtatorilor mai multa putere, creativitate, abundenta si curaj. De asemenea, daca iti doresti mereu ce e mai bun de la viata si adori sa fii in centrul atentiei, aceasta este piatra potrivita pentru tine.

●      Smaraldul aduce cu sine o energie blanda, bunatate, generozitate, frumusete si intelepciune, fiind extrem de potrivit pentru persoanele empatice si sensibile.

●      Safirul albastru, cu nuanta lui intensa si adanca, aduce credinta, speranta si binecuvantari celor care il poarta.

●      Persoanele care poarta bijuterii cu rubin atrag in viata lor mai multa pasiune, mai multa intensitate a emotiilor si mai multa energie sexuala.

●        Ametistul este piatra celor care isi doresc mai multa claritate, pace si creativitate. Este o alegere excelenta pentru cei care sufera de anxietate sau depresie.

●      Aquamarinul poate aduce vindecare in corpul fizic, poate proteja persoanele care petrec timp pe apa sau au o teama puternica de apa. De asemenea, este o piatra folosita in multe meditatii, unde aduce putere vindecatoare.

Asadar, in functie de efectele pe care doresti sa le obtii si lucrurile pe care iti doresti sa le atragi in viata ta, iti poti alege piatra norocoasa. De multe ori, vei fi atrasa chiar de piatra de care ai cea mai mare nevoie!

 FOTO: pexels.com

Advertorial

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare