Accesorii

#alegere inspirata #5 recomandari #de calitate #bijuterie

Caracteristicile unei bijuterii de calitate. 5 recomandari pentru o alegere inspirata

Bijuteriile sunt cele mai pretioase accesorii de care te poti bucura. Fiindca le porti ani la rand si le poti oferi si altor generatii, ar fi bine sa investesti in modele de calitate, care se remarca prin rezistenta.
 

Totusi, stii cum arata o bijuterie de calitate si la ce trebuie sa fii atent in momentul achizitiei? Tine cont de urmatoarele recomandari, pentru o alegere inspirata si informata.

Verifica reputatia producatorilor de bijuterii

Incepe prin a achizitiona bijuterii din locuri sigure. Indiferent ca-ti doresti inele din aur sau argint, ori cercei cu diamante, nu le cumpara de pe site-uri obscure. Cel mai bine ar fi sa alegi bijuterii din magazine online sau fizice cu vechime, care ti-au fost recomandate sau pe care le cunosti.

De exemplu, gasesti bijuterii cu diamante exclusiv la Bijuteria Gia, astfel incat sa te bucuri de accesorii unice, care nu trec neobservate. Ai grija si la piata bijuteriilor contrafacute! Nu cumpara de la furnizori aparuti peste noapte, iar daca vrei sa comanzi online, asigura-te ca le poti returna, in cazul in care nu-ti plac sau nu ti se potrivesc.

Acorda atentie autenticitatii metalelor

Pentru ca o bijuterie sa fie de calitate, trebuie sa te asiguri de autenticitatea fiecarui metal. Din nefericire, exista numeroase bijuterii cu pietre pretioase false, realizate din materiale sintetice sau bucati de sticla tratate chimic.

Chiar daca este dificil sa depistezi imitatiile, poti sa verifici daca pietrele sunt pretioase, cu ajutorul ANPC. In cadrul sau, vei gasi Directia Metale si Pietre Pretioase, cu laboratoare de analiza, unde se realizeaza verificari amanuntite ale bijuteriilor din metale pretioase.

Analizeaza marcajul bijuteriilor

Marcajul de pe bijuterii este la fel de important. Dupa cum stii, marca 925 este folosita pentru bijuteriile din argint de calitate, iar numarul de carate este esential pentru bijuteriile reale din aur.

Cum se marcheaza bijuteriile din aur? Poti gasi aur de 9k, inscriptionat cu marcaj 375, aur de 10 k - marcaj 417, aur de 14 k - marcaj 585, aur de 18 k - marcaj 750, aur de 20 k - marcaj 833, aur de 22 k - marcaj 916 sau aur de 24 k - marcaj 999. Numarul marcat reprezinta partile de aur care se regasesc intr-o mie de parti de material.

Verifica suprafata bijuteriilor pe care le cumperi, ca sa vezi daca exista aceste inscriptii referitoare la marcaj.

Ia in calcul pretul corect

Chiar daca nu este o regula scrisa, pretul bijuteriilor poate fi un indicator al calitatii acestora. Daca gasim o bijuterie de calitate care ofera preturi mult prea mici, este posibil ca metalele sa nu fie cele promise sau sa fie sintetice.

Daca esti in cautarea bijuteriilor autentice, compara listele de preturi cu ale altor producatori. Nu uita ca pretul corect inseamna marca si calitate!

Nu uita de forma si dimensiunea bijuteriilor

Nu in ultimul rand, ar trebui sa acorzi atentie si aspectului estetic al bijuteriilor. Uneori, iti poti da seama de calitatea si autenticitatea unui produs, fara sa fii specialist in bijuterii.

Desi poti gasi bijuterii cu poze atractive si preturi mici, nu uita ca acestea pot arata diferit in realitate. Poti sa ceri mai multe poze atunci cand nu esti sigur de dimensiunea unei bijuterii sau de forma ei. Un producator serios iti va oferi cu drag toate informatiile de care ai nevoie, pentru o achzitie sigura si corecta.

Acestea sunt cele mai importante caracteristici ale unei bijuterii de calitate. Tine cont de ele si cumpara accesoriile preferate din locuri sigure, pentru a te bucura de purtarea lor cat mai mult timp.

FOTO: unsplash.com
Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare