Accesorii

#bijuterii perle #perle # bijuterii rafinate #accent bijuterii #bijuterii

Bijuteriile cu perle, simbolul etern al rafinamentului si al iubirii sincere

Perlele adauga un plus de rafinament oricarei tinute si sunt ideale pentru un cadou in preajma Sarbatorilor de iarna, deoarece simbolizeaza pretuirea si perfectiunea.

Podoabele sunt cu atat mai valoroase cu cat metalul din care sunt prelucrate este mai pretios, insa este greu ca vreuna sa egaleze finetea unei bijuterii cu perle.

Perle naturale vs. perle de cultura

Perlele naturale sunt foarte rare si, tocmai de aceea, foarte scumpe; ele se formeaza in urma patrunderii unui corp strain in mantaua scoicii, moment in care in jurul lui incep sa se depuna straturi de sidef. Legenda spune ca perla este rezultatul amestecului dintre lacrima de scoica si pulbere de fluture, amestecate cu foarte, foarte multa, iubire.

Pentru ca perlele "salbatice" sunt rare si greu de recoltat, acestea au inceput sa fie produse industrial, controlat. Perlele de cultura sunt mult mai ieftine si se obtin prin interventia umana, ce consta in introducerea in tesuturile moi ale scoicilor a acelor corpi straini care stimuleaza productia; totusi, procesul nu este deloc simplu. O scoica produce o perla in ani intregi si doar aproximativ 5% dintre perlele de cultura sunt de inalta calitate.

Cum apreciezi o perla de calitate? Ea trebuie sa fie o sfera (aproape) perfecta si sa aiba un luciu iridiscent. Cu cat perla este mai mare, cu atat producerea ei a durat mai multi ani si este cu atat mai valoroasa.

Cum deosebesti perle naturale de perle de cultura? Acestea trebuie examinate cu raze X.

Perla, simbolul perfectiunii

Daca ar fi sa ne gandim la simbolistica perlei, poate aceasta ar trebui sa fie renasterea, optimismul, invatarea. Asemenea scoicilor perlifere, omul ar trebui sa stie sa transforme ceva neplacut, deranjant, incomod, in ceva frumos, pretios, luminos.

Perla este simbolul perfectiunii, al sperantei si al puterii; este semnul ca renasterea poate veni si din lucruri neplacute, din experiente nefaste.

Despre perle se spune ca au si efect terapeutic pentru psihic, dar si pentru boli precum cancerul sau afectiunile precanceroase ori ale stomacului. Puritatea lor este benefica pentru somn si au un efect de linistire, aducand pace, armonie si intelegere.

Bijuterii din argint cu perle, cadouri deosebite pentru femei deosebite

Suave, delicate, rafinate, perlele dau o eleganta aparte oricarei bijuterii si se potrivesc de minune cu argintul. Bijuterii din argint cu perle sunt oricand un accesoriu perfect si ar trebui sa se regaseasca in colectia de podoabe a oricarei femei. Ele nu se vor demoda niciodata si pot fi cadoul potrivit pentru o aniversare sau chiar in perioada Sarbatorilor de iarna.

Bijuteriile cu perle simbolizeaza sinceritatea, puritatea sentimentelor si sunt un adevarat talisman aducator de noroc si prosperitate, cu rol protector impotriva pericolelor si a energiilor negative. Sunt, de asemenea, cadoul perfect pentru mame, fie in semn de multumire, fie cand acestea dau nastere unui copil.

Bijuterii deosebite cu perle gasiti in colectia Accent Bijuterii, locul in care pasiunea si priceperea bijutierilor satisface de 30 de ani clientii fideli. Calitatea, frumusetea, originalitatea si rafinamentul caracteristice bijuteriilor Accent le recomanda atunci cand sunteti in cautarea unor podoabe care sa va completeze colectia personala sau cand doriti sa faceti un cadou special.

Pentru orice tinuta exista o bijuterie, iar pentru orice bijuterie exista un moment pretios! - Accent Bijuterii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare