Accesorii

#bijuterii placate cu aur #bijuterii aur #bijuterii din aur #bijuterii

Bijuterii din Aur vs bijuterii placate cu Aur

Care este diferenta dintre bijuteriile din aur si cele placate cu aur? Citeste in continuare si ve afla informatiile care sa te convinga sa faci cea mai buna alegere.

Descopera diferenta dintre cele doua tipuri diferite de aur si care bijuterii ti se potrivesc cel mai bine!

BIJUTERII DIN AUR

Aurul solid este cea mai valoroasa forma de bijuterii si trebuie ingrijit in mod corespunzator. Puritatea sa este exprimata sub forma de karate, cea mai pura fiind de 24 de karate. Insa o piesa din aur de 24 de karate este mult prea moale pentru a fi purtata, se macina in timp, se toceste si se indoaie. De aceea aurul pur este aliata cu un metal de baza (paladiu, cupru, argint sau platina) pentru durabilitate si rezistenta. Astfel bijuteriile din aur sunt de 18K respectiv 14K, diferenta fiind cantitatea de aur pur per gram inclusa in fiecare tip.

Bijuteriile din aur pot fi purtate la dus si in timpul exercitiilor, dar nu este recomandat, deoarece acestea isi pot pierde stralucirea.

BIJUTERII PLACATE CU AUR

Bijuteriile placate cu aur sunt o optiune mai accesibila. Acestea sunt realizate dintr-un strat de aur ce imbraca un metal de baza. Cel mai des este folosit Argintul 925 ca baza deoarece acesta combinatie are cea mai mare durabilitate in timp.

Cu accesoriile placate cu aur nu este recomandat sa faci dus sau sa inoti, deoarece substantele chimice pot deteriora bijuteria iar stratul de aur sa dispara in cele din urma.

TU CE BIJUTERII ALEGI?

Exista avantaje si dezavantaje pentru ambele metale. In timp ce aurul solid este cel mai valoros, durabil si poate fi o investitie minunata, acesta este totusi mai scump decat argintul placat.

Modelele de bijuterii placate cu aur sunt o optiune mai accesibila si sunt piese foarte frumoase care se asorteaza cu usurinta la orice tinuta. Bijuteriile placate cu aur necesita insa, mai multa grija, dar cu intretinerea corespunzatoare, puteti sa va bucurati de bijuteriile aurite in anii urmatori. De asemenea, daca sunteti in cautarea unei piese in tendinta acum care s-ar putea sa nu fie la moda in viitor, piesele placate cu aur sunt o alegere fantastica.

Orice ai alege, Chic Bijoux te astepata cu o varietate larga de lantisoare din aur personalizate, bratari si cercei din Aur Galben, Roz sau Alb de 14K, precum si alte bijuterii personalizate din Argint 925 placat cu Aur Galben sau Roz de 14K.

Sursa foto: chicbijoux.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare