Accesorii

#bijuterii din argint #argint #bijuterii

Autentic sau imitatie? Iata cum recunosti bijuteriile din argint veritabil!

Iubesti sa porti bijuterii de argint? E de inteles! Argintul este o alegere eleganta si rafinata pentru orice ocazie. Dar cum il deosebesti de bijuteriile care imita argintul sau sunt din proasta calitate? intr-o piata asa diversa este dificil sa iti dai seama daca achizitionezi produse autentice sau, in cel mai rau caz, imitatii. Din fericire, exista modalitati prin care sa te asiguri ca ai parte de bijuterii din argint autentice. Iata cateva sfaturi esentiale pentru ca tu sa te bucuri de argint autentic in bijuteriile tale!

1. Compara preturile

Argintul este un metal pretios pana la urma si asta o sa se reflecte si in pretul unei bijuterii argint. Una dintre cele mai simple modalitati prin care te asiguri de autenticitatea argintului este compararea de preturi. incepe prin a verifica pretul argintului pe piata. Daca asta nu te ajuta prea mult, uita-te la preturile unor bijuterii de argint pe care ti le doresti deja. Preturile foarte mici indica faptul ca argintul nu este de buna calitate sau chiar fals. Fereste-te de reducerile uriase, pentru ca si acestea ar putea promova argint de proasta calitate. De asemenea, este recomadat sa intrebi vanzatorul despre politica de returnare a produsul achiztionat. Nu face niciodata achizitii fara posibilitatea returnarii de bijuterii din argint!

2. Vorbeste cu cei cu ochiul format

Poate suna banal, dar posibilitatea de a primi detalii de la un profesionist iti va simplifica decizia. Odata ce primesti raspunsurile care te intereseaza de la cineva care stie informatii obiective, poti face alegerea mult mai usor! Sau dimpotriva, daca vanzatorul pare ca are putine detalii lamuritoare despre produsul care te intereseaza, mai bine cauti bijuterii de argint in alta parte.

3. Uita-te dupa semne caracteristice argintului

Daca vrei bijuterii de argint veritabile, ia aminte! Acestea au anumite semne care indica autenticitatea lor. Ele pot fi localizate in locuri foarte discrete sau sunt foarte mici. Vei avea nevoie de o lupa sau lumina puternica pentru a le verifica indeaproape. Daca ai cumparat deja bijuterii din argint, le poti verifica cu usurinta de acasa. De exemplu, argintul de calitate va avea insemnul "Sterling" sau ".925".

tine minte ca argintul pur este foarte maleabil, ceea ce il face foarte moale si usor de indoit. Alege bijuterii argint care au in componenta lor in majoritate argint, dar si cu putin cupru pentru durabilitate.

4. Testeaza argintul

Una dintre cele mai simple metode de verificare a argintului pur este utilizarea unor teste. Dar nu te ingrijora! Ele nu vor afecta argintul.

Primul test este foarte usor. Ai nevoie de un magnet si cateva bijuterii din argint. Argintul NU este un metal magnetic. Asa ca orice bijuterie care se prinde de magnet nu este din argint veritabil.

Un alt test este frecarea argintului cu o bucata de material alb. Daca apar pete negre, poti sta linistita ca ai facut alegerea potrivita. Cand este expus la aer, argintul pur oxideaza si creeaza acele pete negre.

5. Du-l la un expert

Daca toate acestea nu te-au convins complet, poti verifica bijuteriile din argint la un expert. In cazul acesta vei fi nevoita sa platesti pentru consultatia expertului. Poti apela la varianta aceasta daca vrei sa ai siguranta 100% in privinta autenticitatii argintului tau.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare