Accesorii

#picioare #pantofi #tipuri de pantofi #afectare picioare

3 tipuri de pantofi care iti afecteaza picioarele

Alegerea pantofilor potriviti este una destul de dificila. Ideal ar fi sa gasesti o pereche de pantofi care sa fie la moda, dar si confortabili. De multe ori insa, acest lucru este aproape imposibil de realizat si optezi pentru pantofii in tendinte, desi acestia nu sunt foarte confortabili, iar pe termen lung iti pot afecta grav oasele picioarelor. Iata cateva tipuri de pantofi de care ar trebui sa incerci sa te feresti si ce probleme iti poate cauza purtarea lor:


1. Pantofii cu tocuri inalte

Pantofii cu toc prea inalt pot cauza diverse probleme picioarelor tale, de la dureri acute sau monturi pana la entorse de glezne. Pozitia piciorului in acesti pantofi este una dificila si nenaturala, care pune presiune pe pernele talpii si care duce adesea la inflamarea terminatiilor nervoase din aceasta zona.

Cel mai indicat ar fi sa porti pantofii cu tocul inalt cu moderatie, doar cu anumite ocazii speciale, iar pentru o tinuta de zi sa porti pantofi al caror toc sa nu depaseasca 6 centimetri. Un toc mai inalt si foarte subtire iti poate afecta ligamentele, deoarece nu ofera destul suport, de aceea este recomandat sa alegi pantofii cu tocuri mai groase, care iti ofera si mai multa stabilitate.


2. Pantofii cu varf ascutit

Purtarea indelugata a acestui tip de pantofi poate fi principala cauza a apartiei inesteticelor monturi, care se datoreaza presiunii constatnte exercitate asupra partii din fata a piciorului. De asemenea, pantofii cu varf ascutit pot favoriza si aparitia bataturilor, deoarece degetele sunt mereu inghesuite si presate. Pentru a evita aceste probleme, alege pantofi cu varful rotund, care sa permita piciorului sa stea intr-o pozitie naturala si cat mai lejer.


3. Balerinii

Desi pot parea unul dintre cele mai confortabile tipuri de incaltaminte, balerinii pot crea afectiuni grave picioarelor tale, deoarece nu prezinta sustinere boltii acestora. Purtarea balerinilor poate duce la afectiuni precum asciita plantara, care provoaca durere severa la nivelul calcaiului. De asemenea, acest tip de incaltaminte poate crea probleme in zona soldurilor, a spatelui si la genunchi. O solutie pentru rezolvarea acestei probleme ar fi talonetele, o bucata de carton sau alt material care se aplica in pantof in zona calcaiului si care poate diminua durerile.

Sursa foto: myclothingonline.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului